Een toiletzitting moet aan vele eisen voldoen. Je wilt er natuurlijk jarenlang plezier aan beleven en ook het zitcomfort is een pré. Niet onbelangrijk is ook het design van de toiletzitting, zodat deze ook bij de stijl van de badkamer of toiletruimte past. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de zitting goed op het toilet past. Het is niet makkelijk om te zien welke zitting op jouw toilet past. Badkamerwinkel.nl helpt je daarbij. We zetten 4 manieren op een rij om er achter te komen welke zitting bij jouw toilet past. 

 1. Selecteer de toiletzitting op basis van de vorm
 2. Er zijn toiletzittingen in verschillende vormen. Bekijk daarom voordat je opzoek gaat naar een nieuwe zitting goed welke vorm jouw toilet heeft. Nadat je gekeken hebt welke vorm jouw toilet heeft, ben je nog niet klaar. Je dient ook nog te kijken op welke manier de toiletzitting gemonteerd moet worden. Dit kan op 2 manieren, topmontage of standaardmontage. Als je de toiletzitting aan de onderkant kunt bevestigen, kies dan voor standaardmontage. Mocht je toilet aan de zijkanten echter gesloten zijn, kies dan voor een topmontage toiletzitting.

  De verschillende vormen


 3. Selecteer de toiletzitting op basis van het merk, serie of type
 4. Er zijn verschillende merken toiletten, zoals Sphinx, Villeroy & Boch, Duravit, Pressalit, Sub etc. Deze merken leveren niet alleen toiletten maar ook de zittingen. Bekijk voordat je opzoek gaat naar een nieuwe zitting welk merk toilet je hebt, dit vereenvoudigd het zoeken. Hoe meer informatie je over het toilet hebt, hoe eenvoudiger het zoeken wordt. Het makkelijkste is als je ook nog het type of de serienaam van het toilet weet. Je kan dan eenvoudig in onze webshop kijken welke bril je nodig hebt.

 5. Selecteer de toiletzitting op maat van de hartafstand van de scharniergaten
 6. De hartafstand van de scharniergaten is de afstand die tussen de gaten zit. Deze variëren per toilet. Het is belangrijk dat je deze goed opmeet voordat je een bril uit gaat zoeken.

 7. Doe de test
 8. Om op een simpele manier te laten zien welke toiletzitting op jouw toilet past heeft onze leverancier Pressalit een toiletzitting-test ontwikkelt. Als je alle vragen doorlopen hebt, krijg je een overzicht met de voor jou geschikte toiletzittingen. Een simpele en snelle oplossing om de jouw toilet weer compleet te maken.
  Doe de test

Vragen?

Heb je nog vragen over jouw toiletzitting? Of wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met onze klantenservice of breng een bezoek aan onze winkel. Onze adviseurs helpen je graag verder in de zoektocht naar uw toilet. Tip: Bekijk ook eens onze complete toiletsets