Sanitair met afgeronde hoeken is dé badkamer trend van dit moment. In de badkamer wordt normaal gesproken vaak gebruik gemaakt van rechte hoeken, bijvoorbeeld bij vierkante tegels of een inloopdouche. Als je hier wat meubels aan toevoegt met afgeronde hoeken doorbreek je de rechte lijnen in de badkamer!

Sanitair met afgeronde hoeken is erg stijlvol, maar het neemt ook nog eens minder ruimte in beslag. Hierdoor oogt de badkamer een stuk ruimtelijker. Afgeronde hoeken worden vaak als zachter ervaren in vergelijking met rechte hoeken. Dit zorgt voor een vriendelijkere uitstraling en een rustiger gevoel in je badkamer.

Afgeronde hoeken zorgen dus voor meer stijl in je badkamer, nemen minder ruimte in beslag én worden als zachter en vriendelijker ervaren. Maar een belangrijke bijkomstigheid is het stukje extra veiligheid. Een wastafel of bad blijft natuurlijk van hard materiaal en met afgeronde hoeken kan hier tegenaan stoten of vallen toch een stuk anders aflopen dan wanneer dit meubel hoekig zou zijn.


Wastafels met afgeronde hoeken

Wastafels met afgeronde hoeken kunnen een hele andere uitstraling aan je badkamer geven. Er zijn verschillende soorten wastafels met ronde vormen. Bijvoorbeeld vierkante wastafels met afgeronde hoeken, ovale wastafels of geheel ronde wastafels. Met een ronde wastafel kun je je badkamer echt de sfeer van een luxe hotel geven. Omdat er geen harde hoeken aan de wastafel zitten, zijn afgeronde wastafels ook nog eens gemakkelijker schoon te maken!

Wij hebben verschillende wastafels met ronde hoeken en ronde vormen. Bijvoorbeeld afgeronde opzetwastafels van Villeroy & Boch in verschillende kleuren zoals blauw, geel of roze en wastafels van Duravit met afgeronde hoeken in de kleuren wit en zwart. Maar ook de fonteintjes en wastafels van de Villeroy & Boch Finion-lijn met extreem dunne randen en afgeronde hoeken.

Hiervan zijn naast enkele ook dubbele wastafels verkrijgbaar. Handig als je met meerdere personen de badkamer deelt. Ronde wastafels kun je eventueel weer mooi combineren met een vierkant of rechthoekig badmeubel, om zo het contrast in je badkamer te behouden.


Baden met afgeronde hoeken

Je kunt ook denken aan baden met afgeronde hoeken, om zo de strakke en rechte lijnen te doorbreken! Een bad is natuurlijk erg groot, maar een bad met ronde vormen kan net wat minder ruimte in beslag nemen waardoor de badkamer een stuk ruimtelijker oogt.

Bij ons vind je verschillende baden met afgeronde hoeken. Bijvoorbeeld in de Villeroy & Boch Finion-serie, waar de afgeronde hoeken net als bij de wastafels ook in de baden zijn doorgevoerd. Ook deze baden bevatten extreem dunne randen en zijn er ook nog eens in verschillende kleuren. Villeroy & Boch heeft ook baden met een rechthoekige vorm, waarvan alleen de hoeken afgerond zijn. Deze Villeroy & Boch Squaro Edge-serie bevat witte en zwart met witte baden. Als je toch een bad zoekt met een ovale vorm, dan kun je eens kijken naar deze baden van Duravit. Ze zijn uitgevoerd als ‘back to wall’ variant, waarbij een lange zijde tegen de muur staat en een lange zijde ovaal is, of als geheel vrijstaand ovaal bad.

Tip! Bij zowel onze wastafels als onze baden kun je aan de linkerkant gemakkelijk het filter ‘vorm’ gebruiken en dan kiezen voor de optie 'afgerond'. Op deze manier vind je in een keer al onze wastafels én baden met afgeronde hoeken!Kranen met ronde vormen

Als je een mooie wastafel of bad hebt uitgezocht met afgeronde hoeken, hoort hier natuurlijk ook nog een mooie kraan bij! Om er één geheel van te maken kun je hier het beste een kraan bij zoeken die ook ronde vormen bevat. Bijvoorbeeld een thermostaatkraan met ronde afwerkingen of een afbouwdeel met ronde knoppen. Kies je een klassieke kraan van Van Heck? Of ga je voor een gebogen variant? Op deze manier worden de afgeronde hoeken van je bad of wastafel versterkt en komen deze nog mooier tot hun recht.

Je kunt naast het gebruiken van ronde vormen, ook kiezen voor speciale kleuren. Bijvoorbeeld een kraan in de kleur messing of geborsteld staal. Dit kan je wastafel of vrijstaand bad meteen een veel luxere uitstraling geven.


Advies nodig?

Kom je er nog niet helemaal uit welk afgerond(e) bad of wastafel goed tot zijn recht zal komen in jouw badkamer? Kom dan gerust langs in één van onze winkels om je daar te laten adviseren!