De Hotbath Cobber serie staat bekend om zijn prachtig gekleurde kranen. Van de vijftien Cobber kleuren zijn er vijf beschikbaar in Living Colour, een afwerking waardoor de kraan met de tijd op een natuurlijke manier verkleurt. Zo ontstaan levendige en unieke kranen.


Hotbath Cobber Living Colours

De Cobber lijn van Hotbath is erg populair dankzij de kwalitatief hoogwaardige producten, die in vele finishes, ofwel kleuren, beschikbaar zijn. Mat zwart, wit, roze goud, geborsteld nikkel, verouderd ijzer, chroom of zwart chroom, het is allemaal mogelijk. Hierdoor kunnen kranen, douchesets en accessoires in de badkamer echte eyecatchers worden. Vijf finishes uit de kleurrijke Cobber lijn zijn beschikbaar in living colour. Maar wat houdt dat precies in? We leggen het je in deze blog uit en hebben ook een aantal prachtige beelden toegevoegd, zodat je een goed idee krijgt van de look van deze unieke items.


 

Wat is Living Colour?

De Hotbath Living Colours zijn afgewerkt zonder oppervlaktebescherming. Een metaal dat is afgewerkt zonder oppervlaktebescherming wordt ook wel patina genoemd. Het bijzondere aan patina is dat de kleur van het product verkleurt door externe factoren. Je kunt hierbij denken aan blootstelling van het product aan de lucht of vocht. Maar ook door aanraking verandert de oppervlakte.

Dankzij dit oxidatieproces ontstaat op een natuurlijke manier een levendige en unieke look. Elk badkamer item verandert op zijn eigen manier, waardoor geen enkele hetzelfde is en je dus een uniek exemplaar in huis haalt. Zo kan het zijn dat de glans verandert, de finish soms lichter of donkerder wordt of dat er onregelmatigheden ontstaan. Iedere keer dat de douche, kraan of accessoire gebruikt wordt, verandert de oppervlakte, waardoor het item elke dag weer anders oogt. Dat is precies wat de Living Colours zo speciaal en levendig maakt.


Beschikbare kleuren

De Living Colours producten zijn verkrijgbaar in 5 kleuren, namelijk gepolijst messing, geborsteld messing, verouderd messing, geborsteld koper en glans nikkel.


Hoe zien de Hotbath Cobber Living Colours eruit?

Omdat elk badkamer item uniek is, is het lastig te omschrijven hoe de natuurlijke kleurverandering van de Living Colour producten eruitziet. Om je een indruk te geven van hoe de kranen, douches en accessoires eruit kunnen gaan zien, hebben we een aantal voorbeelden verzameld. Hierop is goed te zien dat oppervlaktes veranderen van kleur (donkerder of lichter), maar ook de ‘vlekken’ die erop kunnen ontstaan en de glansgraad die meer of minder wordt.

banner

Living Colours schoonmaken

Wanneer je één of meerdere kranen, douchesets en accessoires uit de Living Colours collectie van Hotbath Cobber in huis hebt gehaald, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Dit doe je door de items goed te onderhouden. Hoe dat moet? Dat leggen we je met alle liefde uit.

Voor alle Hotbath kranen wordt geadviseerd om deze na gebruik te reinigen met een zachte doek en water of een zacht reinigingsmiddel en de oppervlakken altijd goed droog te wrijven.

De Living Colours producten van Hotbath hebben pure metaalfinishes. Hierdoor zullen of kunnen deze door gebruik en invloeden van buitenaf verkleuren (oxideren) en een natuurlijk patina vormen. Naast het standaard schoonmaakadvies voor sanitair is er voor de Living Colours daarom nog een aanvullend advies om dit natuurlijke proces niet te verstoren:

 

Verouderd Messing (AB) - de industrieel aangebrachte verouderde patina is onomkeerbaar en kan daarom niet gepoetst worden. Deze speciale patina mag enkel schoon worden gemaakt met water en een zachte doek.

Gepolijst Messing (NB), Geborsteld Messing (BB), Geborsteld Koper (BC) en Glans Nikkel (NI) - de natuurlijk gevormde patina kan eventueel worden gepoetst met een zilver- of koperpoets.


Hotbath Cobber

De Cobber serie van Hotbath bestaat naast de vijf Living Colours uit nog tien prachtige finishes. Zo kun je voor kranen, douchesets en accessoires kiezen in vele trendy kleuren: van chroom en geborsteld nikkel tot roze goud en van mat wit of zwart tot verouderd ijzer. Of ga voor één van de drie PVD finishes, die nog duurzamer en krasbestendiger zijn en met wel 10 jaar garantie worden geleverd. De PVD finish is verkrijgbaar in de kleuren gepolijst messing, geborsteld messing en geborsteld koper.