Ga naar hoofdinhoud
0

Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: 085-0661661

De juiste douchegoot kiezen voor een mooie inloopdouche.

Inloopdouches zijn tegenwoordig helemaal de trend. Veel mensen kiezen bij het verbouwen van de badkamer voor een inloopdouche omdat het de badkamer een open en strakke uitstraling geeft. In een inloopdouche sta je niet opgesloten in een douchecabine en loop je gewoon je douche in zonder opstap. Kenmerk van een inloopdouche is dat het er ruimtelijk uitziet. Een belangrijk punt van de inloopdouche is de manier waarop je het douchewater afvoert. Kies je voor een vlakke douchebak of voor het doorleggen van de tegelvloer in combinatie met een douchegoot? De keuze in douchegoten kan overweldigend zijn. Met een paar stappen weet je eenvoudig wat voor jou de juiste douchegoot is.
Waarom een douchegoot en geen doucheputje?

Waarom een douchegoot en geen doucheputje?

Traditioneel was een doucheputje in de tegelvloer het alternatief voor een douchebak. Vanwege de uitstraling kwam er toen een alternatief op de markt: de douchegoot. Voor een goede waterafvoer heb je een afschot nodig in de tegelvloer van 1 á 2 centimeter. Met een putje in het midden moet je dus rondom een afschot maken en dit komt vaak niet mooi uit met het tegelwerk. Voordeel van een douchegoot is dat die veel breder is en aan één zijde van de douche wordt geplaatst. Het afschot daarnaartoe is veel mooier te verwerken in de tegelvloer. Tegenwoordig is een douchegoot een veelgekozen uitvoering voor de inloopdouche. Naast het praktische voordeel is het ook nog eens mooier.
Wat is het verschil tussen douchegoten?

Voordat je een goot gaat aanschaffen, is het belangrijk om te bepalen waar je de goot wilt plaatsen en met welke vloerafwerking. Dit bepaalt namelijk welke soort goot je nodig hebt.

Goot met vloerflens.

Goot met vloerflens.

Een goot met vloerflens bestaat uit de eigenlijke goot, met hierlangs een platte rand. Over deze flens kun je gemakkelijk de tegels aanbrengen. Dit heeft als voordeel dat je een goede waterdichte afsluiting tussen de vloertegels en de goot kunt maken.
Goot met muurflens.

Goot met muurflens.

Een goot met muurflens heeft ook aan de zijkanten een platte rand, maar aan één kant een opstaande rand. De platte rand is voor de aansluiting met de vloertegels, terwijl over de opstaande rand de wandtegels aangebracht kunnen worden. Een goot met muurflens zorgt dus voor een perfecte waterdichte afsluiting tussen de muur en de vloer.
Goot zonder flens.

Goot zonder flens.

Een goot zonder flens kan ideaal gebruikt worden bij andere vloeren dan tegelvloeren, zoals gietvloeren of betonvloeren. De goot kan dan strak tegen de rand van de vloer aangelegd worden en geeft in combinatie met de naadloze vloer een zeer moderne uitstraling.
Welke soorten douchegoten zijn er?

Vooral bij een douchegoot wil het oog ook wat. Hoe moderner en strakker de goot eruitziet, des te meer dit ook de strakke uitstraling van de douche beïnvloedt. Het rooster van de goot kan daarom op verschillende manieren worden afgewerkt.

Sleufrooster.

Een goot met een sleufrooster is een veelgekozen type douchegoot. Aan de bovenkant van de goot zit een rooster verwerkt met sleuven erin waardoor het water kan worden afgevoerd.
Gesloten rooster.

Bij deze goot bevat het rooster geen sleuven of gaatjes, maar is deze geheel dicht. Enkel aan de zijkanten loopt een naad waar het water door afgevoerd wordt. Dit is een zeer strakke uitvoering, waarin het lijkt alsof het water door de voegen wegstroomt.
Tegelrooster.

Hetzelfde principe als een gesloten rooster geldt ook voor een tegelrooster. Hierbij is de bovenzijde een soort bakje waarin je een stuk tegel kunt plaatsen. Hierdoor loopt de tegelvloer dus geheel door en wordt het niet onderbroken door de goot. Enkel de naden waar het water door afgevoerd wordt, verraden dat het een goot is.
Douchegoot in kleur.

Vanuit de kranen en douchesets komen er ook steeds meer gekleurde douchegoten op de markt. Wat dacht je van een industriële zwarte douchegoot of een moderne witte douchegoot? Zelfs goud en koper behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden.
Persoonlijk advies over douchegoten?

Kom douchegoten bekijken in één van onze winkels! Geniet gelijk van ons advies op maat.