Ga naar hoofdinhoud
0

Maak je douche af met een bijpassende glijstangset.

Bij een badkamerverbouwing is het leukste om de onderdelen, zoals de badkamertegels en sanitair uit te zoeken. Dit bepaalt immers de uitstraling van de gehele badkamer. Een kleiner onderdeel, maar zeker niet onbelangrijk is de keuze voor de glijstang die je in de douche hangt en waar de douchekop aan hangt met eventuele extra onderdelen. Ook hier heb je een grote keuze in merken, materialen en modellen. Je kunt ervoor kiezen om alle onderdelen apart aan te schaffen, zoals de glijstang zelf, de douchekop en eventueel een zeepbakje. Nog handiger is het om een complete glijstangset aan te schaffen. Je hebt dan alle benodigde onderdelen in één keer bij elkaar en de onderdelen zijn van hetzelfde model en passen dus goed bij elkaar.
Waaruit bestaan glijstangsets?

Waaruit bestaan glijstangsets?

Wanneer je gaat voor een glijstangset dan bestaat de set uit twee hoofdonderdelen, namelijk de glijstang en de douchekop met een doucheslang. Soms is er een zeepbakje of een rekje meegeleverd die aan de glijstang bevestigd kan worden. De sets bestaan uit allerlei soorten en maten, dus je hebt keuze genoeg om een set te vinden die bij jouw badkamer past. De materialen komen bij een volledige set altijd overeen. Kies je bijvoorbeeld voor een chromen set, dan zijn zowel de glijstang als de douchekop en alle onderdelen in chroom. Je kunt ook kiezen voor een regendoucheset. Deze douchesets zijn wel wat groter en vragen dus meer ruimte.
De glijstang.

De glijstang is een belangrijk onderdeel van de glijstangsets. Hier is namelijk de douchekop aan bevestigd die daardoor verstelbaar is. De glijstang behoort normaliter boven de douchekraan te hangen. De douchekop die bovenaan de glijstang hangt is immers met de douchekraan verbonden. De hoogte van de glijstang kan naar gelang behoefte en wensen verschillen. Lange mensen zullen de glijstang hoger hanger dan korte mensen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte is voor de doucheslang en dat deze niet strak hangt. Ook moet de glijstang niet zo hoog komen te hangen dat de douchekop het plafond raakt. Voor renovatie geldt vaak een maat van 65 centimeter en voor nieuwbouw zijn er langere sets op de markt. De glijstang is verder voorzien van een glijstuk. Een glijstuk zit om de stang heen en heeft een opening waarin de douchekop in- en uitgenomen kan worden. In de meeste gevallen is het glijstuk voorzien van een draaibaar scharnier waarmee je het glijstuk op elke gewenste hoogte aan de glijstang kunt vastklemmen. Het gedeelte waar de douchekop aan hangt is ook beweegbaar, zodat je kunt bepalen hoe de waterstroom uit de douchekop valt.
De douchekop.

De douchekop is het belangrijkste onderdeel van de glijstangset. De keuze voor een bepaalde douchekop bepaalt namelijk hoe comfortabel je kunt douchen. Je kunt kiezen voor een grote douchekop, een hele kleine of een douchekop met massagestanden. Vrijwel alle douchekoppen van handdouches hebben de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende straalsoorten. Ook zijn de huidige douchekoppen zogenaamde spaardouchekoppen. Hiermee bespaar je water en energie. Welke douchekop past het beste bij jou? De keuze is vrijwel onbeperkt om een comfortabele douchekop te vinden. Ook de doucheslang is een belangrijk element om op te letten. Hij moet van voldoende kwaliteit zijn en niet na verloop van tijd beginnen te scheuren of constant in de knoop draaien.
Soorten materialen.

Soorten materialen.

Veel gekozen glijstangsets zijn van chroom. Dit is een materiaal dat glimt en goed op te poetsen is. Een set van geborsteld staal zal weer een hele robuuste uitstraling aan de douche geven. Dan zijn er ook nog bijzondere materialen als nikkel, koper of hard graphite. Zwarte glijstangsets zijn ook in opkomst. Elke materiaalsoort kan weer passen bij een specifieke badkamer uitstraling.Persoonlijk advies over glijstangsets?

Kom onze glijstangsets bekijken in één van onze winkels! Geniet gelijk van ons advies op maat.