Ga naar hoofdinhoud
0

Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: 085-0661661

Begin de dag ontspannend onder een hoofddouche.

Niets is zo lekker als de dag te beginnen met een verfrissende douche. Vanuit het verleden zijn we relatief kleine douchekoppen gewend die we tegenwoordig een handdouche noemen en vaak als extra handzame douchekop erbij hebben. Veel mensen kiezen voor een hoofddouche die aan de muur of het plafond wordt gemonteerd. Er wordt ook wel gesproken over een stortdouche of een regendouche. Dit komt omdat de waterstralen op de huid voelen als een zachte regenbui. Door het warme water zorgt een regendouche voor een heerlijk ontspannen gevoel en heb je het idee dat je een eigen spa in je huis hebt.
Het verschil tussen een hoofddouche en een handdouche.

Het verschil tussen een hoofddouche en een handdouche.

Er zijn enkele verschillen tussen een hoofddouche en een handdouche. De hoofddouche is in de meeste gevallen een stuk groter dan de douchekop van een handdouche en de hoofddouche zit bevestigd aan de muur of aan het plafond. Er bestaan ook combinatiesets waarin je een hoofddouche en een handdouche in één set hebt. Deze zijn heel handig voor als je je normale doucheset wilt vervangen voor een regendouche. Een handdouche hangt aan een glijstang of een vaste houder aan de wand. Een voordeel is dat een handdouche in de hand te nemen is, zodat je ook gericht je lichaam nat kunt maken en de douche kunt schoonspoelen. Meestal kiezen mensen voor een hoofddouche in combinatie met een handdouche.
Een inbouw of opbouw hoofddouche?

Een inbouw of opbouw hoofddouche?

Het verschil tussen een inbouw- of een opbouwmodel is dat de stang tussen de douchekraan en de hoofddouchekop waar de waterleiding door loopt bij een inbouwmodel in de muur is ingebouwd en bij een opbouwmodel zichtbaar is. Beide types hebben zo hun voor- en nadelen. Bij een inbouwmodel zie je enkel de douchekop die aan de muur of aan het plafond is gemonteerd. Dit geeft de douche een hele luxe, strakke en moderne uitstraling en is ook praktisch, want je kunt veel gemakkelijker de muur schoonmaken. Een nadeel van een inbouwmodel is het feit dat er veel breekwerk nodig is bij plaatsing en dat je er bij problemen of vervanging niet gemakkelijk bij kunt. Bij een opbouwmodel is de douchestang zichtbaar en is het wat meer schoonmaakwerk. Voordeel is dat je de muur niet kapot hoeft te maken en als je iets moet vervangen, kun je er gemakkelijk bij. Een opbouwmodel oogt misschien wat minder strak, maar is in prijs wel beduidend goedkoper dan een inbouwmodel.
Modellen hoofddouches.

Modellen hoofddouches.

Er zijn talloze soorten regen- of stortdouches verkrijgbaar in alle soorten en maten. Je kunt kiezen voor een hele kleine douchekop, maar het lekkerste is natuurlijk een mooie grote douchekop van zo’n 30 centimeter of nog groter. Een belangrijke keuze is of je voor een rond of een recht model wilt gaan. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak. Daarnaast heb je hele dunne hoofddouches voor een strakke uitstraling of juist robuustere modellen.
Verbruik.

Verbruik.

Een hoofddouche verbruikt meer water dan een handdouche. Er zijn ecologische hoofddouchekoppen, waarmee je het verbruik enigszins kunt verminderen door het bijmengen van lucht. Het is de moeite waard om -voordat je definitief kiest- de eigenschappen van de hoofddouches te vergelijken op het gebied van waterverbruik. Op de lange termijn kan dit flink schelen.
Het meest comfortabel is het als de douchekop zo’n 20 centimeter boven je hoofd hangt, maar houd er rekening mee dat hoe hoger de douchekop hangt, hoe sneller het water ook afkoelt en je dus meer energie verbruikt.Persoonlijk advies over een hoofddouche?

Kom onze hoofddouches bekijken in één van onze winkels! Geniet gelijk van ons advies op maat.