Ga naar hoofdinhoud
0

Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: 085-0661661

open tot 18:00

Een nieuwe badkamer? Eindelijk is er ruimte voor een inloopdouche.

Bijna dagelijks staan we er even onder: de douche. Het is dan ook één van de belangrijkste items in de badkamer. Vaak heeft een oudere badkamer een kleine douchecabine of moet er zelfs in bad gedoucht worden. Bij een nieuwe badkamer kiezen de meeste mensen voor een fijne inloopdouche. Vaak in combinatie met een regendouche met extra grote douchekop. Dat wordt lekker douchen!
Past een inloopdouche in mijn badkamer?

Past een inloopdouche in mijn badkamer?

Een inloopdouche is eigenlijk altijd een goed idee voor een badkamer. Met name als je kiest voor een glazen wand geeft het elke badkamer een mooie, ruimtelijke uitstraling. Ook voor een kleine badkamer kan dat van toegevoegde waarde zijn. Je ziet daar vaak dat mensen een bad weghalen en een inloopdouche terugplaatsen.
Wat heb ik nodig voor een inloopdouche?

Wat heb ik nodig voor een inloopdouche?

Je nieuwe inloopdouche bevat twee belangrijke punten: de wand en de vloer met daarin de waterafvoer. Je kunt het beste beginnen met het bepalen van de wand. Dit is van belang als je niet wilt dat het water alle kanten op spettert. We gaan er even vanuit dat een douchegordijn niet tot je wensen behoort. Je kunt dan kiezen uit een glazen wand of het plaatsen van een muur met tegels. Het voordeel van een glazen wand is het ruimtelijke effect. Dit is fijn voor een kleine badkamer. Sommige mensen zien op tegen het schoonmaken van de glazen wand en kiezen daarom voor een muurtje dat ze betegelen. Het voordeel daarvan is dat je meer privacy hebt in je douche, dat je minder last hebt van kalkaanslag en dat je een leuk nisje kunt inbouwen voor je shampooflessen.
Welke douchebak kies ik voor mijn inloopdouche?

Welke douchebak kies ik voor mijn inloopdouche?

De naam zegt het al: een inloopdouche loop je makkelijk in. Dit betekent dat je geen obstakel wilt in de vorm van een hoge douchebak. Verreweg de meeste mensen die hun badkamer gaan verbouwen kiezen voor een inloopdouche vanwege de lage instap. Een inloopdouche heeft geen tot minimale opstaande randen en een douchebak moet dan ook in de vloer ingebouwd worden. Je spreekt dan ook wel van een douchevloer. Deze platte douchebak is voorzien van de juiste afloop en een goot of put waarin het water goed wegstroomt. Zo voorkom je dat het water tijdens het douchen de badkamer inloopt. Een inloopdouche met een vlakke douchebak is daardoor een hele praktische keuze. Het inbouwen vraagt wel enige ervaring want bij een bestaande vloer zal de vloer uitgehakt moeten worden en moet er ruimte gemaakt worden voor de afvoer. Het resultaat mag er uiteindelijk wel zijn!
Een inloopdouche zonder douchebak.

Een inloopdouche zonder douchebak.

Het is ook mogelijk om een inloopdouche te realiseren zonder douchebak. Je hoeft dan minder te hakken en te breken en je krijgt een super ruimtelijke uitstraling doordat de vloer doorloopt. Het is wel belangrijk dat de tegels dan een afschot krijgen in de doucheruimte. Zo loopt het water goed weg richting de douchegoot of doucheput. Een douchegoot wordt ook wel een douchedrain genoemd. Het heeft een luxere uitstraling dan een doucheput en is verkrijgbaar in diverse maten. Zo is er altijd een passende oplossing voor jouw douche. Denk tot slot goed na over de keuze van de vloertegels. Als je deze ook doorlegt in de douche kunnen ze door het douchewater heel glad worden. Kies bij een inloopdouche zonder douchebak dus niet voor glanzende tegels met een glad oppervlak. Ga liever voor wat stroevere tegels, zonder glanzende toplaag.
Welke douchewand heb ik nodig voor een inloopdouche?

Welke douchewand heb ik nodig voor een inloopdouche?

Een belangrijk onderdeel van de inloopdouche is de douchewand. Het bepaalt het uiterlijk van de douche en de hele badkamer en ook hoeveel inloopruimte je hebt om de douche in te lopen. Bij het plaatsen van een douche in een hoek van de tuimte, kun je een douchewand tegen de muur plaatsen. De plek waar je bij een douchecabine normaal een deur zou plaatsen laat je open. Er zijn ook douchewanden met een smalle vaste zijwand, zodat je niet zoveel last krijgt van spatwater in de badkamer. Er bestaan ook douchewanden met een ronde vorm. Voor een douchewand moet je ook beslissen hoe je deze wilt bevestigen. Dit kan met een wandsteun, waarbij er een stang van de wand naar de douchewand loopt. Ook kun je kiezen voor een plafondsteun, waarbij een stang verticaal aan het plafond is gemonteerd en waar de douchewand aan gemonteerd kan worden.
Welke afmeting heeft een inloopdouche?

Welke afmeting heeft een inloopdouche?

Een inloopdouche kan je letterlijk zo groot maken als je zelf wilt. De minimale maat is hetzelfde als bij een douche: zo’n 80 x 80 cm. Iets ruimer is altijd fijner. Heb je een grote badkamer dan is het mooi om een vrijstaande douchewand of muur te plaatsen die parallel met de muur loopt. Je kunt de douche dan van beide kanten betreden en je staat dan tussen de muur en de douchewand. Is de vrijstaande douchewand van behoorlijke lengte dan kun je ervoor kiezen om twee douchekoppen te plaatsen, zodat je met z’n tweeën kunt douchen. Je komt dan bijvoorbeeld uit op minimaal 120 centimeter breed.
Welke stijl kan ik kiezen voor mijn inloopdouche?

Welke stijl kan ik kiezen voor mijn inloopdouche?

Vroeger had je gewoon de keuze uit een kunststof douchecabine maar in deze tijden zijn er veel mogelijkheden om te kiezen voor een stijl die bij je past. Wat dacht je van een mooi zwart frame? Deze looks zijn geïnspireerd op stalen deuren. Ben je bang voor veel schoonmaakwerk? Je kunt deze looks ook kiezen waar de zwarte lijnen zijn verwerkt in het glas. Daarnaast kun je kiezen voor glas met een matte afwerking, bijvoorbeeld een glaswand met een gedeeltelijk mat stuk voor wat meer privacy of zelfs een hele wand in matte uitvoering. Glas bestaat daarnaast in diverse kleurtinten!Persoonlijk advies over inloopdouches?

Kom onze inloopdouches bekijken in één van onze winkels! Geniet gelijk van ons advies op maat.