0

De toiletruimte van je (eet)café of winkel verbouwen, waar let je op?

Ziet jouw eetcafé of winkel er tip top uit maar is het toilet een verouderde ruimte waar je niet trots op bent? Dat is in heel veel zaken zo. Want hoe belangrijk is het toilet nou? Zonde van de investering lijkt het misschien. Toch blijkt uit onderzoek dat klanten veel waarde hechten aan een net toilet, met name in een eetgelegenheid of café.

Een oud en wellicht zelfs vies toilet schetst namelijk een beeld van hoe jullie omgaan met hygiëne. Ook al maak je het regelmatig schoon, oude kitranden en naden tussen de tegels zijn een bron van bacteriën. Terwijl de keuken misschien wel modern en brandschoon is. Tijd om van het klantentoilet een frisse ruimte te maken!


De basis: een geschikte horeca toiletpot

Het schoonmaken van je horeca toilet is lastiger dan een toilet thuis. Het wordt intensiever gebruikt en klanten zijn niet altijd even netjes. Kies daarom voor een vuilafstotend toilet. Dit scheelt ontzettend in schoonmaakgemak. Wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor een toilet met een antibacteriële behandeling.Een inbouwreservoir voor een strak resultaat

Wanneer je kiest voor een inbouwreservoir dan profiteer je van een strakke ruimte die veel makkelijker schoon te houden is dan bij een duoblok. Een inbouwreservoir wordt ‘onzichtbaar’ achter het tegelwerk geplaatst. Binnen de inbouwreservoirs heb je ruime keuze in modellen, inbouwdieptes, hoogtes, enzovoort. Wanneer er weinig ruimte is dan kun je ook een minder diep en dus ruimtebesparend inbouwreservoir kiezen. Lees voor meer informatie over het aanschaffen van een inbouwreservoir onze adviespagina over inbouwreservoirs.Een urinoir voor het mannentoilet

Urinoirs in het mannentoilet zorgen voor een snel en hygiënisch gebruik. Een goede keuze dus voor het mannentoilet in je horecazaak of winkel. Denk bij het plaatsen van meerdere urinoirs voor het plaatsen van een kleine tussenwand. Dit noem je een schaamschot. Het spoelen van een urinoir kun je op verschillende manieren doen. Met een traditionele urinoirspoeler hoef je geen inbouwreservoir te installeren. Je hebt de keuze uit een spoeler met een knop of een hendel of een spoeler die met behulp van een sensor werkt. Je kunt ook kiezen voor een inbouwreservoir voor je urinoir. Je begint dan met het kiezen van een mooi bedieningspaneel. Het bijpassende reservoir Als je het urinoir in één ruimte monteert met een hangend of staand toilet, dan is het natuurlijk mooi om beide bedieningsplaten op elkaar af te stemmen.


Hulp nodig bij je keuze?

Voor het verbouwen van je horeca of winkel toilet moet je veel keuzes maken. Nog belangrijker dan thuis is het dat je in één keer goed kiest. Profiteer van de vakkennis in onze fysieke winkels. Onze verkopers weten precies waar je op moet letten en helpen je graag.

Handen wassen: hygiëne is belangrijk

Volgens de horecawet ben je als ondernemer verplicht om bij de wastafel zowieso vloeibare zeep en een hygiënisch afdroogmiddel te plaatsen. Dit kunnen papieren handdoekjes zijn of een droogblazer. Een voorziening met goed stromend water is verplicht om de handen te kunnen wassen. Zorg vooral dat dit punt in je toilet goed in orde is en er netjes uit ziet. Met name in een horeca gelegenheid geeft het ergernis als klanten het idee hebben dat ze niet hygiënisch hun handen kunnen wassen voordat ze gaan eten. Extra pluspunten scoor je door te kiezen voor een automatische kraan. Zo hoeven mensen zo min mogelijk aan te raken tijdens het handen wassen. Als je budget het toelaat kun je ook kiezen voor een mooi meubel, dit staat gelijk heel verzorgd.
Hou rekening met minder validen

In sommige situaties ben je verplicht om rekening te houden met minder validen. Maar ook als dat niet zo is dan doe je er goed aan om te kijken hoe toegankelijk je toilet is. Wil je het goed doen? Zorg dan voor enkele aanpassingen. Denk aan een verhoogd toilet, een beugel aan de wand en rolstoelvriendelijke toegang.


Speciaal voor kinderen

Heb je veel ruimte in je toilet en bezoeken veel gezinnen jouw eetcafé of winkel? Kijk dan eens naar het plaatsen van een speciaal kindertoilet. Met de juiste hoogte maken kinderen minder rommel en kunnen ze er beter bij. Een fonteintje met een kraantje kun je eenvoudig op kinderhoogte ophangen. Denk ook aan een voorziening om jonge kinderen te verschonen en een goede prullenbak waar luiers niet gaan stinken.Trendy looks met de juiste tegels

Na het uitzoeken van het geschikte sanitair komt het leuke deel. Met de tegels bepaal je tenslotte een groot deel van de uitstraling van het nieuwe toilet. Een trendy look hoeft helemaal niet duur te zijn, wij geven je gewoon even tips voor dé tegeltrends van dit moment! Kies bijvoorbeeld voor een goede basis die overal bij past met betonlook tegels. Ga voor modern marmer wat helemaal in is voor een industriële look, vooral gecombineerd met zwarte elementen! Tegels met een houtlook voegen gezelligheid toe aan de ruimte. Een accent met met mozaïektegels werkt ook fantastisch als je kiest voor een neutrale tegel. Wil je meer lezen over het kiezen van tegels? Lees dan onze pagina advies over tegels.


Advies nodig?

Weet je niet zeker of je de juiste inrichting en/of producten hebt gekozen? Kom dan gerust langs in één van onze winkels om je daar te laten adviseren!