Douchebrancard

Een douchebrancard is een veilig en handig hulpmiddel waarmee iemand liggend gedoucht kan worden. Deze zijn vaak verrijdbaar en verstelbaar in hoogte. In deze categorie zijn ook doucheramen te vinden. Dit zijn stretchers die met één zijde aan de muur vastzitten en naar beneden geklapt kunnen worden wanneer zij niet worden gebruikt.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Douchebrancard

Een douchebrancard biedt uitkomst voor mensen waarvoor het prettiger of beter is om in een liggende positie gewassen te worden. Dankzij de douchebrancard kan iemand die minder mobiel is toch comfortabel verzorgd worden en kan een actievere rol gespeeld worden in de eigen persoonlijke verzorging. Daarnaast is een douchebrancard vaak ergonomisch gezien ook beter voor een verzorgende, welke in een fijne houding de gebruiker van de douchebrancard kan helpen met wassen, drogen en aan- of uitkleden.

Opties douchebrancard

Een douchebrancard is te verkrijgen in verschillende afmetingen, van 150 tot 190 cm lang. Zo is er voor zowel een kind als een volwassene een douchebrancard te verkrijgen. Douchebrancards zijn er ook in verschillende soorten. De meeste zijn verrijdbaar en te verstellen in hoogte (van zo'n 55 cm tot 90 cm). Een verstelbare rugsteun is ook een mogelijke optie. Soms is het namelijk prettiger als het hoofd (en bovenlichaam) wat hoger ligt, bijvoorbeeld bij het wassen van de haren. Zijhekken bieden veiligheid tijdens het gebruik.

Doucheraam

Een doucheraam is bevestigd aan de muur met scharnieren, waardoor deze opklapbaar is. Na het opklappen zet je het doucheraam vast met een vastzetpaal. Daarnaast hebben doucheramen vaak ook nog steunpoten, voor een verdeling van de kracht die erop komt te staan. Wel zo veilig. Een doucheraam is net als een douchebrancard beschikbaar in verschillende afmetingen en kan zowel met of zonder verstelbare rugleuning besteld worden. Nog een optie is een opvangbak, die voorkomt dat de verzorger erg nat wordt. Het water kan naderhand afgevoerd worden met een afvoerslang.

Meer weten?

Wil je meer weten over een douchebrancard, of wil je weten of deze geschikt is voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op via 0418 655116. Wij helpen je graag verder.

Bezig met laden...