Een landelijke badkamer wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen, vaak een mix van oud en nieuw. Dit geeft warmte en rust in de badkamer. Wil jij ook een landelijke sfeer in jouw badkamer creëren? Hieronder lichten we de kenmerken van een landelijke badkamer uit en tonen we je de landelijke opties van verschillende badkamer elementen.


Kenmerken van een landelijke badkamer

Een landelijke badkamer heeft een rustige uitstraling. De kenmerken die bij een landelijke badkamer horen, zijn: natuurlijke materialen, een rustieke en robuuste look, het combineren van kleuren zoals lichte (pastel)kleuren of betonlook en een mix van oude en nieuwe materialen. Bepaal zelf welke stijl je de badkamer geeft, door te kiezen voor klassieke of juist moderne items. Zo hebben klassieke badkamers bijvoorbeeld kranen met kruisgrepen of een bad op pootjes. Bij een moderne landelijke badkamer zie je juist meer strakke vormen en moderne elementen, zoals zwarte kranen of een stalen douchewand. Wil je jouw badkamer inrichten met een landelijke touch? Lees dan snel verder.


Landelijk badkamermeubel

Een meubel is een vrij groot element in jouw badkamer. Wanneer je deze van het natuurlijke materiaal hout neemt, geeft dit gelijk veel warmte. Een houten meubel is dan ook perfect voor een landelijke badkamer. Wat je ook kunt doen, is van een losse houten plank een badkamermeubel maken en daar wastafel kommen op zetten. Dit geeft een hele robuuste uitstraling. Deze planken van LoooX zijn daarvoor geschikt. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een deel van een boomstam als plank met daar wastafel kommen bovenop?


Landelijke wastafel

Ook bij de wastafels in een landelijke badkamer zie je veel natuurlijke materialen terugkomen. Waskommen zie je vaak in de landelijke badkamer, in varianten van natuursteen, met een ‘steenlook’ of zelfs keramiek met een robuuste afwerking. De serie Ceramic Raw van LoooX is daar een goed voorbeeld van.

Naast waskommen zie je ook juist grote, robuuste wastafels. Bijvoorbeeld traditionele vormen wastafels van vroeger in een nieuw jasje gestoken, doordat ze een andere kleur hebben gekregen. Vaak zijn dit natuurlijke kleuren zoals beton, grijs of zwart.


Landelijke badkamer spiegel

Een spiegel maakt de ruimte optisch groter. Ook in je nieuwe landelijke badkamer wil je deze dus niet missen. Wat voor spiegel dit moet zijn hangt echt af van de stijl die jij neer wilt zetten. Weet in ieder geval wel dat er genoeg opties zijn om uit te kiezen. Van rond, tot rechthoekig of vierkant. Met facetrand of juist zonder. Er zijn ook spiegels met verlichting erin en spiegels met verwarming. Wanneer je graag meer opbergruimte wilt, kun je ook kiezen voor een landelijke spiegelkast in jouw badkamer.


Landelijke badkamer tegels

Een houten vloer past heel goed in een badkamer in landelijke stijl. Vind je de look van hout erg mooi, maar ben je bang voor wat de vochtigheid eventueel met het hout doet? Denk dan ook eens aan keramisch parket, ofwel houtlook tegels. Hierbij heb je de look van hout, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om vocht en onderhoud.


Landelijke verlichting badkamer

Denk bij landelijke verlichting aan robuuste materialen, grijstinten en het gebruik van hout en staal. De keuze is hierin enorm en overkoepelt verschillende stijlen. Met de verlichting kun je jouw landelijke badkamer een eigen sfeer geven. Ga je voor een klassieke lamp of juist voor een moderne variant, bijvoorbeeld met zwart staal? Denk bij verlichting in de badkamer ook na over een dimmer. Hiermee kun je de lichtsterkte controleren, waarmee je een warme sfeer kunt creëren die zo goed in de landelijke badkamer past. Ook versterk je de sfeer met warme kleuren licht. Bekijk hier alle badkamer verlichting.


Landelijke accessoires badkamer

Maak de landelijke stijl in jouw badkamer helemaal af met bijpassende accessoires. Materialen die bij deze stijl passen zijn hout en (oud) metaal. Maar je kunt natuurlijk ook voor andere materialen gaan. Zolang jij het mooi vindt! Denk bij landelijke accessoires bijvoorbeeld aan een badplank van (oud) hout. Dit geeft een prachtige robuuste uitstraling. En wat dacht je van een houten krukje of een rieten mand om het plaatje compleet te maken?


Advies nodig?

Weet je niet zeker of je de juiste spiegel gekozen hebt of twijfel je nog over de gekozen materialen? Kom dan gerust langs in één van onze winkels om je daar te laten adviseren!