Ben je op zoek naar tegels voor in jouw badkamer? We kunnen ons goed voorstellen dat dit een lastige zoektocht is. Tegels zijn de basis en bepalen toch de sfeer in de hele badkamer. Kies je bijvoorbeeld voor grote tegels of wil je graag heel veel kleine tegels? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. In deze blog willen we je de laatste trends laten zien op het gebied van tegels én kun je je laten inspireren door foto's van onze klanten.


Rechthoekige tegels

Een populaire vorm tegels voor in de badkamer is toch wel de rechthoek. Dat komt omdat je er alle kanten mee op kunt. Je vindt de rechthoekige vorm bij grote en kleine tegels.

Kies je voor een brede rechthoekige tegel, dan heb je een perfect exemplaar te pakken voor op de vloer. Grote tegels kennen namelijk veel voordelen. Natuurlijk heb je minder tegels nodig om de badkamer vol te krijgen. Ook hebben grote tegels minder voegen waardoor ze makkelijk te leggen zijn én je kunt ze eenvoudig schoonhouden. Grote tegels laten een badkamer ruimer lijken en zorgen ervoor dat de vloer rustiger oogt.

Op onze website hebben we ook smalle rechthoekige tegels. Deze zijn ontzettend populair als wandtegel. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat smalle rechthoekige tegels verticaal of in een visgraat patroon gelegd worden. Dat snappen wij heel goed, want het ziet er waanzinnig uit.

Je kunt ervoor kiezen om alle wanden in de badkamer op die manier te betegelen of je creëert een accentmuur in de douche, achter de wc of bij het bad. Kortom, je kunt er alle kanten mee op!

Houtlook tegels

Als je graag een warme sfeer wilt creëren in jouw badkamer, dan zijn houtlook tegels een goede keuze. Houtlook tegels lenen zich perfect voor de moderne badkamer. Deze badkamer moet namelijk niet te strak worden en hout kan ervoor zorgen dat jij een sprekende badkamer krijgt.

Combineer de houtlook tegels met zwarte kranen en een stalen douchewand voor een waanzinnig resultaat!

Wist je dat houtlook tegels niet alleen geschikt zijn voor op de vloer maar ook op de wand? Vroeger zagen we toch dat houtlook tegels vooral op de vloer werden gelegd, maar door ze tegen de wand te plaatsen creëer je een echt wellnessgevoel. Zo heb je het idee alsof je in een spa bent, maar dan gewoon bij jou thuis!

Mozaïek tegels

Hoewel het mozaïekpatroon al duizenden jaren oud is, is het nog steeds ontzettend populair in de badkamer. Dat komt omdat je alle kanten op kunt met mozaïek tegels. Bovendien geven ze de badkamer een speels karakter.

Je kunt ervoor kiezen om mozaïek tegels aan te brengen op de gehele vloer of wand of je betegelt er bijvoorbeeld een nisje of de achterwand van het wastafelmeubel mee. Omdat mozaïek tegels vaak vast zitten aan een matje kun je ze eenvoudig aan de muur verlijmen. Daarnaast heb je maar weinig tegels nodig om je complete badkamer een andere look te geven.

Marmerlook tegels

Waar we marmer vroeger vooral veel zagen in luxe hotels, is het tegenwoordig niet meer weg te denken uit veel badkamers. Het is natuurlijk geen echt marmer omdat dat veel te kwetsbaar is, maar marmerlook tegels zijn tegenwoordig zo realistisch dat het net echt marmer lijkt. Combineer de marmerlook tegels met gouden kranen en je waant je in een luxe spa.

We zien vooral vaak dat er gekozen wordt voor witte marmerlook tegels, maar je kunt ze ook aanschaffen in zwart, grijs of zelfs groen. Er zit vaak ook verschil in de aderen van de tegels. Zo heeft de ene tegel meer patroon dan de andere en zijn er tegels met veel of juist met weinig aderen.

Marmerlook tegels zijn vaak gemaakt van keramiek waardoor ze erg duurzaam zijn. Ze zien er dus niet alleen prachtig uit, maar gaan ook ontzettend lang mee!

Portugese tegels

Kies je voor Portugese tegels, dan waan je je dankzij de leuke patroontjes en vrolijke kleuren even in dit prachtige vakantieland.

Je kunt de Portugese tegels zowel op de vloer als op de wand plaatsen. Natuurlijk kun je de gehele wand betegelen met deze tegels, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen het douchegedeelte te doen. Zo scheid je die ruimte duidelijk af van de rest van de badkamer.

Je hoeft niet bang te zijn dat je de Portugese tegels lastig kunt combineren. We adviseren om de Portugese tegels te combineren met effen tegels in dezelfde kleur als één van de tegelkleuren die ook in het patroon van de Portugese tegels zitten. Zo creëer je een waanzinnig geheel!

Betonlook tegels

Beton Ciré is een stucsoort die ontzettend populair is in de badkamer. Helaas kunnen de kosten hiervan flink oplopen. Gelukkig kun je met betonlook tegels een vergelijkbare industriële sfeer creëren in jouw badkamer.

De betonlook tegels op onze website zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Je hebt zelfs nog keuze uit meerdere soorten afwerkingen, zoals reliëfprint. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een voegmiddel in dezelfde kleur als de tegel. Zo lijkt het alsof je een echte betonnen vloer of wand in de badkamer hebt en wordt het een prachtig geheel.

Betonlook tegels staan natuurlijk geweldig in een industriële badkamer met zwarte kranen, grove natuurlijke materialen en staal. Toch zullen deze tegels ook in een landelijke badkamer niet misstaan. Dat komt omdat we in een landelijke badkamer veel hout zien en betonlook tegels zorgen voor rust in dit geheel.

Meer informatie

Wil je graag meer badkamer tegel inspiratie? Of wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van tegels? Je vindt meer informatie op deze adviespagina. Of kom langs in onze showrooms voor persoonlijk advies!

Als je al een bepaalde tegel op het oog hebt, filter je op onze website eenvoudig op winkel. Zo weet je zeker dat de tegel te bewonderen is bij jou in de buurt. Je kunt je natuurlijk ook laten inspireren door al het moois wat in onze badkamer opstellingen in de winkels te zien is.

heroicons/solid/location-marker
heroicons/solid/location-marker
Nieuwegein
Bezoek winkel >
heroicons/solid/location-marker
Wateringen
Bezoek winkel >
heroicons/solid/location-marker
heroicons/solid/location-marker