Kleine badkamer: inspiratie en tips voor een fijne indeling

Je wilt natuurlijk de badkamer inrichten naar smaak, maar helaas is dat met een kleine badkamer niet altijd makkelijk. Hij lijkt al snel vol of rommelig en dat wil je natuurlijk graag voorkomen. Hoe kun je met weinig ruimte tóch jouw droombadkamer realiseren? Of je nu een badkamer van 2 bij 2 hebt, een lastig schuin dak of veel hoekjes: wij geven je de beste tips en tricks én de mooiste inspiratie!Gebruik lichte kleuren voor een open sfeer

Bij het inrichten van een kleine badkamer adviseren we om te werken met lichte kleuren. Dat komt omdat licht gereflecteerd wordt door lichte kleuren. Met lichte kleuren kun je een kleine badkamer groter laten lijken.

Let wel op dat je niet te veel lichte kleuren door elkaar gebruikt. Dit kan namelijk al snel rommelig ogen. Zorg dat je de basis op 2 à 3 verschillende kleuren houdt en breng contrasten aan met accessoires.

Aangezien licht gereflecteerd wordt door lichte kleuren, is het belangrijk om na te denken over de verlichting. Slechte verlichting in de kleine badkamer zou ontzettend zonde zijn, want de juiste hoeveelheid licht kan de kleine ruimte ook optisch groter laten lijken.


Ga voor een kleine badkamer met inloopdouche

Er wordt vaak gedacht dat een inloopdouche niet kan in de kleine badkamer, waardoor er al snel gekozen wordt voor een combinatie van bad en douche. Maar wist je dat een inloopdouche juist goed in een kleine badkamer past? Als je een exemplaar kiest met glazen wand, lijkt jouw kleine badkamer zelfs optisch groter.

Het is natuurlijk wel belangrijk om de inloopdouche op de juiste manier te plaatsen zodat je niet veel meer ruimte kwijt bent dan bij een normale douchecabine. Ons advies is om het als volgt te doen: plaats de inloopdouche met een glazen zijwand en zorg dat de tegels goed aflopen. Je kunt dan zelfs direct naast de inloopdouche ander sanitair plaatsen. Zo gaat er geen kostbare ruimte verloren.


Denk goed na over de tegels in een kleine badkamer

Tegels zijn natuurlijk de basis voor iedere badkamer en dat is voor een kleine badkamer niet anders. Met grote tegels kun je een ruimte groter laten lijken, omdat er minder voegen zijn. Kies bijvoorbeeld voor een grote rechthoekige tegel en je gaat zien dat jouw kleine badkamer direct groter oogt.

Let wel op dat je niet kiest voor tegels met een druk patroon, maar liever gaat voor neutrale effen tegels.

Natuurlijk hebben we ook nog wat andere tips als het gaat om tegels. Zo is het handig om tegels horizontaal te plaatsen wanneer je een badkamer breder wilt laten lijken. Om de badkamer hoger te laten lijken, plaats je de tegels juist verticaal.

En in het kader van de eerdere tip over licht reflecteren, kun je het beste kiezen voor glanzende tegels. Dan krijg je het beste effect.


Kies voor een ondiep, hangend badmeubel

Het is natuurlijk belangrijk dat je zoveel mogelijk ruimte benut in een kleine badkamer. Tegelijkertijd wil je ook genoeg opbergruimte creëren om je spullen weg te werken. Vaak is een breed badkamermeubels helemaal niet nodig, maar heb je aan een enkel badmeubel met ondiepe wastafel al voldoende.

Kies een badmeubel dat maximaal 100 cm breed is en houd het voor de diepte op maximaal 30 à 40 centimeter. Je houdt op deze manier voldoende ruimte over voor bijvoorbeeld een toilet, douche of bad en creëert tegelijkertijd ook opbergruimte voor jouw spullen.

Door het meubel op te hangen, kun je zoveel mogelijk van de vloer zien en oogt de ruimte groter. Ideaal voor een kleine badkamer als je het ons vraagt.

Wil je nog meer tips en tricks voor het kiezen van een wastafel of badmeubel? We hebben al eerder wat geschreven over de do's en don'ts van een wastafel voor kleine badkamers én over het kiezen van een badkamermeubel voor kleine badkamers.

Meer informatie

Wil je graag hulp in de zoektocht naar jouw kleine droombadkamer? Dat snappen we heel goed. Kom langs onze winkels voor een afspraak met één van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee en geven je handige tips om de ruimte optimaal te benutten. In onze winkels staan natuurlijk ook verschillende badkamers waar je inspiratie op kunt doen voor jouw kleine droombadkamer!

Maak een afspraak

Bijpassende producten

Beste Koop New Beton vloer- en wandtegel 600x600 mm, greige
Te zien in de winkels
€ 35,00 per m2
INK wastafelonderkast 2 laden greeploos met houten keerlijst 80x45x52cm, greige eiken
Kleurstaal beschikbaar
 • Breedte : 800 mm
 • Kleur front : Greige eiken
 • Aantal laden : 2
€ 932,15
 • Reflector : Geen
 • Lamphouder : E14
 • Kleur behuizing : Wit
Speciale prijs € 384,72 Normale prijs € 548,20
€ 29,00
 • Grootste breedte : 600 - 600,0 mm
 • Opstelling : Solo
 • Incl. douchepaneel : Nee
Speciale prijs € 259,28 Normale prijs € 377,52
Jos. Disi vloer- en wandtegel 600x600 mm, beige
Te zien in de winkels
 • Type : Vloertegel
 • Glansgraad : Mat
 • Gerectificeerd : Ja
€ 63,85 per m2
INK wastafelonderkast 2 laden greeploos gelakt 60x40x52cm, hoogglans wit
Kleurstaal beschikbaar
 • Breedte : 600 mm
 • Kleur front : Hoogglans wit
 • Aantal laden : 2
€ 658,86
Regn hoge wastafelmengkraan met gebogen uitloop en coldstart, gun metal black Regn hoge wastafelmengkraan met gebogen uitloop en coldstart, gun metal black
Te zien in de winkels
2 reviews
 • Onze keuze voor een gebogen, zwarte wastafelkraan
€ 329,00
LAUFEN Basal rimless hangend toilet diepspoel met softclose toiletzitting, wit LAUFEN Basal rimless hangend toilet diepspoel met softclose toiletzitting, wit
Te zien in de winkels
Speciale prijs € 128,84 Normale prijs € 769,50
 • Geschikt voor opbouwmontage : Nee
 • Geschikt voor inbouwmontage : Ja
 • Geschikt voor plafondmontage : Ja
Speciale prijs € 73,03 Normale prijs € 102,25
INK SPK1 spiegelkast met 1 dubbel gespiegelde deur, 1 verstelbaar glazen planchet, stopcontact en schakelaar 60 x 14 x 60 cm, greige eiken INK SPK1 spiegelkast met 1 dubbel gespiegelde deur, 1 verstelbaar glazen planchet, stopcontact en schakelaar 60 x 14 x 60 cm, greige eiken
Kleurstaal beschikbaar
€ 544,32
 • Kleur : Mat wit
 • Breedte : 600 mm
 • Diepte : 70 mm
€ 199,00
Speciale prijs € 210,88 Normale prijs € 262,73