Vloertegels

Met vloertegels geef je de badkamer de look die jij wilt. Door de vele stijlen en maten/vormen, kleuren en structuren is er namelijk ruime keuze en creëer jij gemakkelijk de gewenste look. Wij hebben een groot assortiment keramische tegels (plavuizen) voor de vloer in verschillende stijlen.

Producten 1-24 van 589

Sorteer op
Tonen als Foto-tabel Lijst
€ 59,95 per m2
 • Vloertegel : Ja
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
€ 59,95 per m2
€ 69,95 per m2
€ 49,95 per m2
€ 54,95 per m2
€ 69,95 per m2
€ 49,95 per m2
€ 65,27 € 49,95 per m2
€ 69,95 per m2
€ 64,95 per m2
 • Vloertegel : Ja
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
€ 59,95 per m2
 • Vloertegel : Ja
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
€ 59,95 per m2
€ 69,95 per m2
€ 69,95 per m2
€ 156,73 € 89,95 per m2
€ 156,73 € 89,95 per m2
 • Vloertegel : Ja
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
€ 59,95 per m2
€ 59,95 per m2
€ 59,95 per m2
 • Vloertegel : Ja
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
€ 59,95 per m2
€ 49,95 per m2
€ 49,95 per m2
€ 54,95 per m2
€ 54,95 per m2

Vloertegels

Vloertegels zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben het grote voordeel dat ze slijtvast zijn, hun glans behouden en geschikt zijn voor vloerverwarming. Vloertegels zijn er in verschillende soorten, kleuren en maten. Zo zijn er tegels met een print of in één kleur, tegels met reliëf of structuur of juist zonder, etc. Vloertegels kunnen zowel op de grond als tegen de muur worden geplaatst. Door hiermee te spelen, kunnen er originele looks worden gecreëerd. Over het algemeen zijn vloertegels dikker dan wandtegels, andersom kan dus niet.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn makkelijk te reinigen en onderhouden, waterdicht en verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en maten, daarom zijn dit ook de meest voorkomende tegels die je in een badkamer zult zien. De badkamer is een vochtige ruimte en daarvoor heb je een tegel nodig die bestand is tegen water. Waar vocht is heb je ook snel kalk of schimmels en ook daarvoor is de keramische tegel een goede keuze. Een keramische tegel is namelijk vrijwel immuun voor vuil en vocht. Uitermate geschikt voor de badkamer dus!

Hoe kies je de juiste vloertegels voor je badkamer?

De vloertegels in je badkamer of toilet hebben misschien geen heel grote oppervlakte maar bepalen toch wel mede de sfeer van de ruimte. Bovendien haal je ze er niet even uit als ze niet bevallen. Waar moet je op letten als je vloertegels gaat uitkiezen?


Welke kleur en stijl?

60x60 cm is een veelgekozen formaat voor vloertegels. Toch zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk aan 30x60 cm, houtlook tegels in de lengte van een houten plank of juist een kleiner formaat voor een visgraatpatroon. Houd je van een strakke badkamer met neutrale kleuren of mag er wel een accent komen op de vloer met een aparte kleur of print? Twijfel je over wat je mooi vindt? Dan is het goed om gewoon veel voorbeelden te bekijken en dat kan natuurlijk in onze winkels.


De tegelvloer als accent of juist neutraal.

De tegelvloer is maar een klein deel van je badkamer en daarom geschikt om een accent aan te brengen zonder dat het meteen te heftig wordt. Denk aan tegels met een spannend patroon of de prachtige uitstraling van een houtlook vloer. Je ziet ook wel dat mensen ervoor kiezen om het accent van de vloer op één plek te doen, bijvoorbeeld in de inloopdouche. Wil je juist op andere plekken in je badkamer al het accent leggen, houd je tegelvloer dan rustig.


Keramische vloertegels.

Voor een badkamer of toilet adviseren wij keramische vloertegels. Dit zijn gebakken tegels. Het hoofdbestanddeel van de vloertegel bestaat uit klei en zand die gebakken worden op ongeveer 1200 tot 1300° Celsius. Er worden ook mineralen aan de tegel toegevoegd, die de tegel steviger maakt en die de tegel de kenmerkende glazuurlaag geeft. Deze laag zorgt ervoor dat de tegel minder gevoelig is voor krassen, vuil en vlekken en de tegel wordt hierdoor volledig waterdicht. Een groot voordeel is dat keramische vloertegels ontzettend gemakkelijk schoon te maken zijn, ook met agressieve schoonmaakmiddelen. Dat is fijn, want vooral op donkere vloertegels zie je door restjes water na het douchen snel kalkaanslag.


Natuursteen vloertegels in de badkamer.

Veel mensen houden van de natuurlijke uitstraling van natuursteen. In een badkamer of toilet is het echter lastig om deze vloertegels mooi te houden. Het is mogelijk om te werken met een coating, maar wij zullen altijd adviseren om voor een keramische vloertegel te gaan. De ontwikkelingen daar zijn de laatste jaren namelijk zo ver dat het mogelijk is om de looks van natuursteen met een keramische tegel heel dicht te benaderen. Zo profiteer je van het uiterlijk van natuursteen met het gebruiksgemak van een keramische tegelvloer. In onze winkels tref je een uitgebreide tegelafdeling met heel veel mogelijkheden.


Het verschil tussen vloer- en wandtegels.

Er is een verschil in dikte tussen vloer- en wandtegels. Toch zie je vaak dat vloertegels ook op de wand worden gebruikt omdat men ze erg mooi vind. Zo kun je bijvoorbeeld de vloer mooi laten overlopen in één zijde van de wand. Hiermee kun je een bijzondere badkamer creëren, doordat de vloer en de muur met elkaar versmelten. Tegels voor de vloer zijn wel dikker en groter dan wandtegels. Let goed op aan welk soort wand je de tegels dan bevestigd. Ook heb je daar zeer goede lijm nodig die de tegels goed tegen de wand laat hechten. Een professionele tegelzetter weet hier wel raad mee.


Gerectificeerde of niet-gerectificeerde tegels?

Het is een detail, maar het kan net het verschil maken: gerectificeerde of niet-gerectificeerde tegels. Gerectificeerde tegels zijn tegels waarvan de zijkanten strak en recht zijn afgezaagd. Vooral voor moderne badkamers kan dit het verschil maken, want gerectificeerde tegels kunnen strakker worden geplaatst met een minimale voeg. Bij niet-gerectificeerde tegels lopen de randen schuin of rond af. Hierdoor ontstaat er ook een bredere voeg. De voeg is dan meestal 3 tot 5 millimeter, terwijl bij gerectificeerde tegels een voeg van 1 tot 2 millimeter kan worden aangehouden, omdat er bijna geen maatverschil tussen de tegels zit. RTT of RETT, oftewel rettificato, staat voor gerectificeerd.


Hardheidsklasse van tegels.

Bij aanschaf van keramische tegelvloeren moet je ook letten op de hardheidsklasse, of slijtklasse van de vloertegel. De hardheidsklasse wordt weergegeven in een PEI1 tot PEI5 norm. Tegels met PEI1 norm zijn het meest gevoeligst en kunnen beter niet worden geplaatst op intensief belopen oppervlakken. Tegels met PEI5 zijn juist zeer geschikt voor intensief belopen oppervlakken en zijn geschikt voor terrassen en commerciële doeleinden. Voor de badkamer kan PEI1 wel omdat je daar vaak zonder schoenen loopt, maar meestal wordt voor PEI2 of PEI3 gekozen, zodat de vloeren minder hard slijten.


Antislip voor de tegelvloer in de badkamer.

Het is belangrijk om rekening te houden met water op de vloer van de badkamer. Dit kan ervoor zorgen dat een tegel gevaarlijk glad wordt. Voor de vloer is het dus altijd slim om te kijken naar een tegel die in bepaalde mate antislip heeft. Natuurlijk hoeft dit niet overdreven te zijn, maar er rekening mee houden is wel slim. De antislipwaarde of stroefheid van een tegel wordt aangegeven met de letter R en een cijfer. De testen worden uitgevoerd met olie of water. Afhankelijk van de geteste hellingsgraad krijgt de tegel zijn uiteindelijke antislipwaarde. De meest voorkomende waardes zijn R9 bij normaal gebruik en R10 bij bijvoorbeeld badkamers, keukens e.d., R11, R12 en R13 worden vaak gebruikt bij openbare ruimtes of in de industrie. Voor zwembaden worden vaak nog aanvullende eisen gesteld.


Kijk ook naar het legpatroon van de vloertegels.

Bij het uitzoeken van de vloertegels is het super belangrijk om meteen na te denken over het legpatroon. Dit zal de tegelzetter namelijk precies gaan vragen op een moment dat jij er geen tijd voor hebt en niet weet waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende manier is om tegels recht te leggen of in wildverband. Dit betekent dat de tegels op dezelfde rij liggen of dat de rij een halve tegel of meer verspringt. Ook diagonaal tegelen is mogelijk, al komt dit niet meer zo veel voor. Op het gebied van trends zie je het visgraatpatroon veel. Dit kan met hele kleine of iets grotere tegeltjes en geeft een heel leuk effect.


De juiste voegkleur voor vloertegels.

Een andere vraag waar je over na wilt denken, is de kleur van de voegen. Het lijkt zo onbelangrijk en vaak zal de tegelzetter naar eigen inzicht iets doen. Maar de voegkleur is zo belangrijk in het uiteindelijke resultaat! Bijvoorbeeld bij een donkere tegel: als je die donker invoegt, wordt het een groot donker geheel. Als je licht invoegt, wordt de voeg een opvallend onderdeel van de wand of vloer en wordt het formaat of de vorm van de tegel benadrukt. En bij een houtlook tegel bijvoorbeeld: bij standaard grijs voegen zie je echt dat het tegels zijn en bij lichtbruin voegen kun je het niet van een echte houten vloer onderscheiden. Een voegkleur is niet goed of fout, maar wél smaakgevoelig!


Gebruik ons grote scherm voor de juiste keuze.

De keuze voor het legpatroon en de voegkleur en -breedte is natuurlijk lastig, omdat je niet even kunt vergelijken. In al onze winkels tref je daarvoor een heel mooi groot scherm aan waarmee de verkoper dit wél met je kan vergelijken! Even een andere voegkleur bekijken en de voeg wat breder of smaller maken, geen probleem. Zo weet je precies wat je kunt antwoorden als de tegelzetter aan jou vraagt hoe hij de tegels moet gaan leggen.

Meer advies nodig?

Vind je het moeilijk om een keuze te maken uit de ruime collectie keramische tegels voor de vloer? Welke keuze je ook maakt, door te kiezen voor een keramische tegel ben je verzekerd van een kwalitatieve tegel!

Kom naar onze winkels!

Kom je er online niet uit? Geen probleem! Kom langs in één van onze winkels of neem contact op met de klantenservice.

Bezig met laden...