Waarom wil Badkamerwinkel investeren in toiletten?

In ons dagelijkse werk houden wij ons bezig met de verkoop van toiletpotten op basis van de looks, kwaliteit en nieuwste technische snufjes die tegenwoordig mogelijk zijn. Wereld Toilet dag laat ons zien dat een gewoon functioneel en schoon toilet helemaal niet vanzelfsprekend is. Een actie op Wereld Toiletdag waarbij we bij elk verkocht Nederlands toilet een toiletbezoek mogelijk maken voor iemand in een ontwikkelingsland, is een bijdrage waar Badkamerwinkel zich graag voor wil inzetten!

Simavi zet zich in om hier verandering in te brengen en investeert in toiletten en bijbehorende voorzieningen. Samen met lokale partners brengen ze partijen bij elkaar en stimuleren ze lokale gemeenschappen zelf hun toiletblokken te bouwen. Ze geven voorlichting over hygiëne en trainen dorpsbewoners tot onderhoudsmonteurs. Zo stimuleren ze de lokale economie en zorgen ze voor een duurzaam resultaat. Een mooie bestemming voor onze donatie van #wereldtoiletdag 2016.

Geen toilet nodig? Wel doneren!

Heb je geen toiletpot nodig, maar wil je wel voor iemand een toiletbezoek mogelijk maken? Doneer hier rechtstreeks in onze donatie pot aan Simavi.

Fotografie copyright Benno Neelman.