Ga naar hoofdinhoud
0

Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: 085-0661661

open tot 18:00

Kies voor een moderne uitstraling met een hangend toilet.

Het vervangen van het toilet is vaak een functionele keuze. Toch ziet het eindresultaat er veel mooier uit wanneer je even goed kijkt naar de keuze voor een mooie toiletpot. Met name als je nog een staand toilet hebt, zal het eindresultaat heel mooi worden wanneer je kiest voor een nieuw hangend toilet. Dit wordt ook wel een zwevend toilet genoemd of een wandcloset. Het kenmerk hiervan is dat het toilet geen contact met de grond maakt. Het toilet is bevestigd aan de wand en het waterreservoir is in de muur ingebouwd.
Waarom zou je kiezen voor een hangend toilet?

Waarom zou je kiezen voor een hangend toilet?

Een belangrijke reden om te kiezen voor een hangend toilet is een heel praktische reden: je kunt onder het toilet schoonmaken. Je hebt geen vieze randen op de vloer en de spoelbak hoeft niet schoongemaakt te worden als deze is ingebouwd. Een zwevend toilet is daardoor veel hygiënischer. Bij een staand toilet willen bacteriën zich wel eens ophopen bij de randen en daar heb je nu geen last meer van.
Bespaar ruimte met een hangend toilet.

Bespaar ruimte met een hangend toilet.

Een hangend toilet is ook ruimtebesparend. Niet voor niets wordt een toilet wel eens ‘het kleinste kamertje’ genoemd. De ruimte is meestal beperkt. Een inbouwreservoir vraagt minder ruimte en het hangend toilet zit direct op de muur gemonteerd. De centimeters die je zo bespaart, heb je als extra ruimte bij je benen. Een grote win-situatie dus! Daarnaast geeft het een ruimtelijk effect. Wil je extra veel ruimte besparen, dan kun je nog kiezen voor een ondiep reservoir, slimme plaatsing in een hoek en/of een combinatie met een verkort wandcloset.
Wat heb je nodig voor de bevestiging van een hangend toilet?

Wat heb je nodig voor de bevestiging van een hangend toilet?

Naast het wandcloset heb je uiteraard ook een inbouwreservoir nodig. Bij het reservoir wordt een frame meegeleverd. Het frame wordt aan de wand bevestigd en kan door middel van stelpoten op een bepaalde hoogte gezet worden. De standaardhoogte van het toilet is meestal 37 centimeter, maar soms kan het handig zijn om het hoger te hangen. Als je iets langer bent dan gemiddeld zit je dan comfortabeler. Als het frame en inbouwreservoir zijn aangebracht en verbonden met de stopkraan komt de fase van het betegelen. Daarna kun je het toilet en het bedieningspaneel aanbrengen. Denk ook aan een toiletbril. Bij de meeste toilet modellen is dit niet inbegrepen, tenzij je een combipack aanschaft.
Diepspoel of vlakspoel toilet?

Bij de keuze voor een hangend toilet moet je ook een keuze maken of je een diepspoel toilet of een vlakspoel toilet wilt. Het verschil zit hem in het feit hoe de grote boodschap in het toilet valt. Beide vormen hebben zo hun voor- en nadelen. Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water. Voordeel is dat je dan minder last van geuroverlast hebt, maar een nadeel is dat bij een stevige plons waterdruppels tegen je billen kunnen spatten. Bij een vlakspoel toilet valt de boodschap op een droog oppervlak. Bij ouderen en zieken die regelmatig hun ontlasting moeten controleren kan dit handig zijn. Zolang het toilet niet wordt doorgespoeld blijft de boodschap liggen en dat kan een nadeel zijn. Je kunt geurhinder ondervinden en er kunnen sporen achterblijven die je met een toiletborstel moet schoonmaken. Ook kan een vlakspoel toilet nadelig zijn voor heren die staand plassen. Spetters kunnen dan gemakkelijker omhoog spatten en dat is minder hygiënisch.
Met spoelrand of zonder spoelrand?

Met spoelrand of zonder spoelrand?

De bekende uitvoering van een toilet heeft vaak nog een spoelrand. Het nadeel van een spoelrand is dat het spoelwater nooit voldoende kracht heeft om goed de spoelranden te reinigen. Het gevolg is dat vuil en bacteriën onder de spoelrand blijven zitten en dat er ook lastig bij te komen is met een toiletborstel. De nieuwe generatie toiletten heeft een einde aan dit probleem gemaakt door een toilet te ontwerpen zonder spoelrand. Hierdoor verkrijg je een veel hygiënischer toilet zonder randen waar bacteriën zich hechten. Dit houdt ook in dat het veel gemakkelijker is om het toilet te reinigen. Een toilet zonder spoelrand werkt ook waterbesparend. Er is immers minder waterkracht nodig om de spoelranden te bereiken en dus ook minder water.

Persoonlijk advies over een hangend toilet?

Kom onze hangende toiletten bekijken in één van onze winkels! Geniet gelijk van ons advies op maat.