Ga naar hoofdinhoud
0

Hulp of advies nodig?

Bel ons direct: 085-0661661

open tot 18:00

Iedereen heeft er één: het toilet. Op het eerste gezicht lijkt het uitzoeken van een nieuw toilet eenvoudig. Toch is het belangrijk om op een aantal dingen te letten zodat je de juiste toilet aanschaft. Maar waar let je op? Lees deze pagina voor advies.


Hoe richt je de toiletruimte in?

De beschikbare ruimte in de toiletruimte of gedeelte in de badkamer is het uitgangspunt. Vanaf de voorzijde van het toilet is ongeveer 52 cm nodig en aan beide zijden is dit 20 cm. Een standaard toilet is ongeveer 56 cm. Laat de ruimte dit niet toe? Dan is er het compacte model. Deze zijn korter (ongeveer 47 cm) en passen in kleinere ruimtes. Ook het fontein is verkrijgbaar in ondiepe modellen.
Steeds vaker wordt gekozen voor een aparte toiletruimte, los van de badkamer. Helaas laat niet elk huis dit toe. Wil je toch privacy op het toilet in de badkamer? Dan is een bouwkundig muurtje de oplossing.


Staand of hangend?

Tegenwoordig zien we in de meeste badkamers of toiletruimtes een hangend toilet. Het grote voordeel van deze variant is dat je zelf de hoogte kunt bepalen. Een hangend toilet oogt ruimtelijk omdat de vloer eronder vrij is.
Bij aanschaf van een hangend toilet is ook een inbouwreservoir nodig. Houd hier op tijd rekening mee zodat alle leidingen en de afvoer uit het zicht en op de juiste plek worden weggewerkt.
Voor renovaties van het toilet wordt vaak gekozen voor het staande toilet. De verhoogde versie van het staande toilet is ergonomisch zeer verantwoord; je hoeft minder door de knieën te zakken. Ideaal voor diegene die een dagje ouder wordt.

Alle staande toiletten

Alle hangende toiletten

Wat wordt bedoeld met vlakspoel of diepspoel?

De vlakspoel toilet is voorzien van een plateau waar de boodschap op blijft liggen. Je loopt hiermee geen risico van opspattend water. In tegenstelling tot vlakspoel verdwijnt de boodschap bij de diepspoel toilet direct onder water. Ongewenste geurtjes komen niet vrij. Waar je voor kiest hangt af van wat je het meest prettig vindt. Eventueel neem je in de keuze ook de vormgeving mee. Een vlakspoel toilet is aan de voorzijde iets boller en bij de diepspoel toilet loopt de voorkant schuiner weg.

Bekijk diepspoel toiletten

Bekijk vlakspoel toiletten

Hoe kies je de juiste toiletbril?

Een toiletbril wordt niet meegeleverd bij een toilet. Deze moet je apart aanschaffen. Het uitgangspunt is altijd het toilet. Niet elke toiletbril past namelijk op elk toilet. Het handigste is om een keuze te maken uit de zittingen die geadviseerd worden bij de gekozen toilet. Houd er overigens rekening mee dat een toiletbril ook aangeduid wordt als toiletzitting.
Bij een standaard toiletbril hoor je bij het loslaten van de bril een lichte ‘knal’. Een luxere versie van de toiletbril is voorzien van softclose. De toiletbril gaat langzaam naar beneden en sluit zachtjes. Sommige toiletten zijn uitgerust met de techniek ‘Quick release’. Door middel van een kliksysteem haal je de toiletzitting van het toilet. Dit is ideaal tijdens het schoonmaken.

Bekijk alle toiletbrillen

Hoe maak je een keuze voor de bedieningspaneel?

Kies je voor een hangend toilet, dan dien je ook een bedieningspaneel aan te schaffen. Deze wordt niet meegeleverd bij aankoop van een toilet. Voordat je een bedieningspaneel gaat aanschaffen is het belangrijk te weten welk type reservoir je hebt. Niet elke bedieningspaneel past namelijk op elk reservoir. Bedieningspanelen zijn in ontelbaar veel designs verkrijgbaar. Je hebt niet alleen keuze in materialen maar ook in kleur. Er is ook nog de infrarood bediening: je houdt je handen ervoor en het toilet spoelt door. Kijk bij de keuze vooral welke kleur en materiaal goed in de ruimte past. 

Bekijk alle bedieningspanelen

Is er keuze uit meerdere stijlen?

Het is niet het eerste waar je naar kijkt bij de aanschaf van een toilet, maar zelfs in de vormgeving zijn er vele mogelijkheden. Strak, rond, halfrond, vierkant of juist klassiek. Wat in jouw badkamer of toiletruimte past hangt af van de stijl die je neer wilt zetten. Het beste is om de toilet op de overige producten aan te sluiten. Heb je bijvoorbeeld ronde vormen in de badkamer dan is een rond toilet de beste keuze. 

Wat is een spoelrandloos toilet?

Hygiëne is erg belangrijk in de badkamer en toiletruimte. Merken blijven hierin dan ook continue in ontwikkelen. Zo is ook de spoelrandloze toilet ontstaan. Dankzij innovatieve technieken, zoals DirectFlush en Rimfree, wordt de spoelrand binnenin de toilet overbodig. Met als resultaat: spoeling van de volledige binnenkant van het toilet, geen holle ruimte meer waar vuil blijft hangen en het toilet is gemakkelijk schoon te maken en te houden.

Bekijk alle directflush toiletten

Bekijk alle rimfree toiletten