Ventilatie

Ben je op zoek naar geschikte ventilatie voor in huis? Wij hebben een breed aanbod aan ventilatoren, maar vergeet ook airconditioning niet. Die kun je immers goed gebruiken tijdens de hete zomermaanden.


Populaire ventilatie

Itho Daalderop CVE centrale afzuigunit alles-in-1 ventilatiepakket CVE-S RFT 4xKLV125 RF
D
6 reviews
 • Elektrische aansluiting : Aansluitsnoer Perilex
 • Energie-efficiëntieklasse : D
 • Nom. kanaaldiameter : 125 mm
Speciale prijs € 289,81 Normale prijs € 430,76
Vasco Ventilation mechanische afzuiging incl. schakelaar C400 RF basic 400m3/h 200Pa
E
1 reviews
 • Elektrische aansluiting : Aansluitsnoer met randaarde stekker
 • Energie-efficiëntieklasse : E
 • Nom. kanaaldiameter : 180 mm
Speciale prijs € 423,32 Normale prijs € 718,29
Orcon MVS-15RHBP renovatiepakket voor ventilatiebox inclusief 4 ventielen, randaarde en perilex stekker 38,9 x 44,9 x 30,3 cm, wit
D
 • Elektrische aansluiting : Aansluitsnoer Perilex
 • Energie-efficiëntieklasse : D
 • Nom. kanaaldiameter : 125 mm
Speciale prijs € 396,88 Normale prijs € 434,39
Itho Daalderop HRU ECO 350 LR WTW unit laagbouw inclusief randaarde stekker met vuilfilter
A
Speciale prijs € 1.359,80 Normale prijs € 1.681,90
 • Breedte : 158 mm
 • Timer : Instelbaar
 • Bediening : Lichtnet
Speciale prijs € 156,27 Normale prijs € 211,75
Speciale prijs € 17,85 Normale prijs € 30,24
Zehnder ComfoAir Q600 WTW unit met luchttoevoer rechts en enthalpiewisselaar, 600 m3/h
B
 • Elektrische aansluiting : Aansluitsnoer met randaarde stekker
 • Energie-efficiëntieklasse : B
 • Nom. kanaaldiameter : 180 - 200,0 mm
Speciale prijs € 3.703,96 Normale prijs € 5.408,70

Waarom is ventilatie belangrijk?

Goede ventilatie is onmisbaar in huis. Door continu de lucht in een ruimte te verversen, krijgen schimmels en bacteriën geen kans. Ook kun je snel en gemakkelijk het klimaat regelen.

Natuurlijke vs. mechanische ventilatie

Je kunt het uiteraard volledig laten aankomen op natuurlijke ventilatie. Dan stroomt frisse lucht via roosters, kieren of ramen het huis in en vuile of vochtige lucht wordt langs dezelfde weg afgevoerd.

Huizen zijn tegenwoordig echter zo goed geïsoleerd dat deze natuurlijke vorm niet voldoende is. Het is dan ook raadzaam om een mechanisch ventilatiesysteem te installeren in huis. Met een ventilatie unit, het centrale punt van mechanische ventilatie, wordt de aan- en afvoer van lucht in huis geregeld en creëer je een gezond binnenklimaat. Mechanische ventilatie is uitermate geschikt voor grote ruimtes.

Ventilatoren

Op Badkamerwinkel.nl vind je ventilatoren in allerlei soorten en maten. Voordat je een ventilator koopt, is het handig om voor jezelf na te gaan waar jij behoefte aan hebt en wat jij belangrijk vindt.

Krijg je bijvoorbeeld de warme vochtige lucht niet weg uit de badkamer? Dan is een badkamerventilator wellicht een goede optie. Als je de toe- en afvoer van lucht wil regelen via het dak, dan kun je kiezen voor een dakventilator.

Wij hebben nog veel meer ventilatoren waar je uit kunt kiezen. Het volledige aanbod vind je op de ventilatoren pagina.

Airconditioning

Tijdens de hete zomermaanden is het fijn om je af en toe even terug te trekken in een koel huis. Naast bestaande ventilatie, is de aanschaf van airconditioning dan ook geen overbodige luxe om de zomer door te komen.

Je kunt kiezen uit twee soorten: mobiele airconditioning en split-unit airconditioning. En wist je dat je tegenwoordig met sommige airco’s niet alleen ruimtes kunt verkoelen maar ook verwarmen? Op die manier heb je er het hele jaar plezier van.

Toebehoren

Om de ventilatie van jouw huis compleet te maken, vind je op Badkamerwinkel.nl ook verschillende toebehoren. Ook als er een onderdeel mist of kapot is, kun je bij ons terecht. Denk hierbij aan kanalen en buizen, slangen, ventielen, dakdoorvoer en luchtreiniging.

Advies nodig?

We kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om het ventileren van een huis. Wil je meer weten op het gebied van ventilatie? Maak vrijblijvend een afspraak in een van onze winkels. Een van onze adviseurs geeft graag meer uitleg en helpt je verder bij het maken van de juiste keuze.

Bezig met laden...