In steeds meer badkamers zien we tegenwoordig een regendouche. Dat is niet gek, het is dé blikvanger van de badkamer. Helaas is een regendouche niet goedkoop en verbruikt deze nogal wat water. Maar hoeveel water is dat nu eigenlijk? In deze blog vertellen wij je graag hoeveel liter per minuut een regendouche verbruikt!


Gemiddeld waterverbruik van een regendouche

Waar je bij een normale douche ongeveer 9 liter warm water per minuut verbruikt, kan dat bij een regendouche oplopen tot 20 liter per minuut. Als je bedenkt dat wij gemiddeld 8 minuten douchen dan verbruik je per douchebeurt ongeveer 90 liter meer dan bij een normale douchekop. Toch is het altijd nog minder dan wanneer je in bad zou gaan. Dat zou je gemiddeld 120 liter water kosten.


Ga voor een waterbesparende douchekop

Een regendouche hoeft je niet per se af te schrikken. Op onze website vind je namelijk ook een breed aanbod met waterbesparende regendouches. Zo kun je per jaar heel wat water én geld besparen.

Om zeker te zijn dat je te maken hebt met een waterbesparende regendouche moet je kijken naar de volumestroomklasse. Deze klasse laat zien hoe zuinig regendouches water verbruiken. Klasse Z is het meest zuinig, terwijl klasse D veel liter water per minuut zal verbruiken.

Wil je graag een waterbesparende regendouche? Dan kun je het beste gaan voor volumestroomklasse S. Een regendouche met klasse S verbruikt namelijk evenveel water als een normale douchekop. Wat ook helpt, is om extra douchekoppen of douchestralen minder vaak te gebruiken. Als je deze tegelijkertijd met de hoofddouche aan zet, dan verbruik je onnodig water en dat kost extra geld.

Het kan nog zuiniger! Kies je voor een exemplaar met volumestroomklasse A of Z? Regendouches met die klassen verbruiken nog minder water.

In de tabel hiernaast vind je een handig overzicht van de volumestroomklassen. Per klasse zie je hoeveel liter water wordt verbruikt. Zo weet je zeker dat je een waterbesparende regendouche koopt!


Welke boiler heb je nodig?

Een boiler is erg geschikt voor een regendouche om water te verwarmen. Veel boilers kunnen koud water namelijk snel verwarmen. Zélfs tot een temperatuur van 60 graden. Het verwarmen is zo gebeurd, dus lang wachten op warm water is verleden tijd!

Natuurlijk is het goed om te kijken wat voor boiler geschikt is voor jouw huishouden.

Heb je een groot gezin en moet het hele huis voorzien worden van warm water? Kies dan voor een grote boiler. Op onze website vind je verschillende soorten 80 tot 100 liter boilers. Voor kleinere huishoudens zijn boilers van 30 liter tot 50 liter vaak voldoende.

Bovendien heb je nog keuze voor elektrische boilers, indirect gestookte boilers of gas boilers. Dankzij merken als Inventum, Remeha en Flamco ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Zo vind je altijd een boiler die geschikt is voor jou!


Welke CV ketel is geschikt voor een regendouche?

Aangezien een regendouche zeker 15 liter of zelfs 20 liter per minuut verbruikt, is het goed om een geschikte CV ketel te hebben. CV ketels zijn op te delen in CW-klasse. Welke klasse je nodig hebt, is afhankelijk van jouw wensen en behoeften.


Om de maximale ervaring van een regendouche te hebben, adviseren we je om minimaal een CW5-ketel te laten plaatsen. Op die manier kun je tegelijkertijd warm water gebruiken voor de regendouche, de keukenkraan of wastafelkraan. Heb je twee badkamers? Dan is het raadzaam om een CW6-ketel te plaatsen. Zo weet je zeker dat je altijd warm water hebt. Ook als er op twee plekken tegelijk wordt gedoucht.


Meer informatie

Wil je meer weten over hoeveel liter water een regendouche verbruikt? Of wil je graag meer lezen over regendouches in het algemeen? Wij hebben verschillende blogs geschreven over regendouches.

Wat kost een regendouche, hoe hoog moet deze hangen en hoeveel gas wordt er verbruikt? De blogs hierover vind je op onze overzichtspagina.

Heb je een vraag over onze regendouches? Of wil je graag weten hoe je jouw regendouche compleet kunt maken met bijvoorbeeld een douchegoot of zijwand? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan graag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Natuurlijk ben je ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan een van onze winkels. Hier kun je enkele van onze regendouches in het echt bewonderen. Bovendien helpen onze adviseurs je graag bij het vinden van de regendouche van jouw dromen!


Onze favorieten

hansgrohe Croma Select S regendoucheset 280 1jet met thermostaat en handdouche Raindance Select S 120, mat zwart hansgrohe Croma Select S regendoucheset 280 1jet met thermostaat en handdouche Raindance Select S 120, mat zwart
Magazijndeals
Speciale prijs € 1.034,16 Normale prijs € 1.523,27
Speciale prijs € 2.120,00 Normale prijs € 2.455,09
GROHE Rainshower SmartControl 360 Duo douchesysteem met thermostatische kraan, chroom GROHE Rainshower SmartControl 360 Duo douchesysteem met thermostatische kraan, chroom
Te zien in de winkels
3 reviews
  • Diameter : 0 mm
  • Max. druk : 5 bar
  • Materiaal : Overig
Speciale prijs € 1.074,30 Normale prijs € 2.605,13
  • Aantal grepen : Tweegreeps
  • Thermostatisch : Ja
  • Montagewijze : Inbouw
€ 1.295,00