1221 producten

Kranen

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste kraan? Wij helpen je graag met het kiezen van het juiste product. We staan voor je klaar!
1221 producten

Een functionele wastafelkraan met diverse opties

Een wastafelkraan is natuurlijk onmisbaar in een slaap- of badkamer. Zodra je uit bed stapt, is dat één van de eerste dingen die je aanzet. Inmiddels gaat het er vandaag de dag niet alleen meer om dat een wastafelkraan gebruiksvriendelijk moet zijn. Een wastafelkraan moet ook betaalbaar, van een goede kwaliteit en een mooi design voorzien zijn. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om uit te kiezen. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in diverse varianten, maten, soorten en modellen. Er zal daarom zeker een wastafelkraan zijn die ook bij het interieur past.

Verschillende varianten wastafelkranen

Er zijn verschillende varianten van wastafelkranen waar je uit kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een wastafelkraan met een draaibare uitloop. Daarnaast kan je ook kiezen voor een staande wastafelkraan op de wastafel, of een wastafelkraan die uit de muur komt. De wastafelkraan uit de muur heeft als voordeel dat je niet hoeft schoon te maken in vervelende hoekjes. Deze is dus veel gemakkelijker in onderhoud. Verhoogde wastafelkranen zijn bijvoorbeeld weer uitstekend geschikt voor de waskom. Een wastafelkraan die op de wastafel staat, is vaak wel de goedkoopste wastafelkraan. Het is dus maar net wat je zelf wilt en hoe groot je budget is.

De voor- en nadelen van een wastafelkraan vervangen

Een wastafelkraan die op een wastafel moet komen te staan, is vaak gemakkelijk te monteren. Wanneer je budget niet heel groot is, kan je prima kiezen voor een staande wastafelkraan voor op de wastafel. Wanneer je regelmatig je haren bij de wasbak wast, dan kan je het beste kiezen voor een wastafelkraan met een draaibare uitloop. Maar ook het schoonmaken gaat veel gemakkelijker, wanneer je kiest voor een wastafelkraan met een draaibare uitloop. Uiteraard kan je ook altijd een advies krijgen, wanneer je twijfelt over welke soort wastafelkraan voor je geschikt is.

Kwaliteit en design van de inbouw wastafelkraan

Naast al deze verschillende facetten, is ook de kwaliteit en het design van een wastafelkraan erg belangrijk. Een goede kwaliteit is belangrijk bij de aanschaf van wastafelkranen. Dat heeft alles te maken met het feit dat het water in Nederland harder is, dan in andere landen in Europa. Chroom is een materiaalsoort dat veel wordt gebruikt bij het maken van een wastafelkraan. Kies je voor een chromen wastafelkraan, dan ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit. Natuurlijk mag een wastafelkraan ook mooi afgestemd worden op de rest van de slaap- of badkamer.