Wandtegels

Wandtegels bepalen voor een groot deel de uitstraling van jouw badkamer. Door de vele stijlen en maten/vormen, kleuren en structuren is er namelijk ruime keuze en creëer jij gemakkelijk de gewenste look. Wij hebben een groot assortiment keramische tegels voor de wand in verschillende stijlen.

Producten 1-24 van 374

Sorteer op
Tonen als Foto-tabel Lijst
€ 59,95 per m2
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Ja
€ 59,95 per m2
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Nee
€ 59,95 per m2
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Nee
€ 59,95 per m2
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Nee
€ 9,95
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Nee
€ 9,95
€ 9,95
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Nee
€ 9,95
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Nee
€ 9,95
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Nee
€ 9,95
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Nee
€ 9,95
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Nee
€ 9,95
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Nee
 • Vorstbestendig : Nee
€ 29,95 per m2
€ 31,95 per m2
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Ja
 • Vorstbestendig : Nee
€ 31,95 per m2
Baldocer Cerámica Kerabo keramische wandtegel gerectificeerd 40 x 120 cm, mat wit Baldocer Cerámica Kerabo keramische wandtegel gerectificeerd 40 x 120 cm, mat wit
Te zien in de winkels
 • Wandtegel : Ja
 • Gerectificeerd : Ja
 • Vorstbestendig : Nee
€ 49,95 per m2
€ 49,95 per m2
€ 44,95 per m2
€ 49,95 per m2
€ 44,95 per m2
€ 44,95 per m2
€ 49,95 per m2
€ 49,95 per m2
€ 49,95 per m2

Wandtegels

Wandtegels zijn slijtvast, gemakkelijk schoon te maken en hebben een moderne en strakke uitstraling. Wandtegels zijn er in oneindig veel soorten, kleuren en maten. Zo zijn er tegels met een print of in één kleur, tegels met reliëf of structuur of juist zonder, etc. Wandtegels in zwart, wit en grijs zijn populair, al zie je tegenwoordig juist ook meer kleurrijke decortegels, bijvoorbeeld in barok stijl. Net als grote wandtegels van bijvoorbeeld 60 bij 60 cm. Afwisselen kan gemakkelijk met verschillende kleuren, tegelstrips of mozaiek. Omdat wandtegels dunner zijn dan vloertegels, kunnen deze alleen op de wand worden gebruikt en niet op de vloer.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn makkelijk te reinigen en onderhouden, waterdicht en verkrijgbaar in oneindig veel kleuren en maten, daarom zijn dit ook de meest voorkomende tegels die je in een badkamer zult zien. De badkamer is een vochtige ruimte en daarvoor heb je een tegel nodig die bestand is tegen water. Waar vocht is heb je ook snel kalk of schimmels en ook daarvoor is de keramische tegel een goede keuze. Een keramische tegel is namelijk vrijwel immuun voor vuil en vocht. Uitermate geschikt voor de badkamer dus!

Hoe kies je de juiste wandtegels voor je badkamer?

De looks van je nieuwe badkamer of toilet wordt voor een heel groot deel bepaald door de wandtegels. Logisch dat veel mensen lang twijfelen over de juiste keuze. Waar moet je op letten als je wandtegels gaat uitkiezen?


style wandtegels

Denk na over de kleur en stijl.

Hou je van een strakke badkamer met neutrale kleuren of mag er wel een accent komen met een aparte kleur of print op de wandtegel? Bekijk voorbeelden van veel verschillende badkamers. Zo krijg je een idee over de mogelijkheden naast standaard witte wandtegels. Voor inspirerende voorbeeldbadkamers kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan onze winkels.


Let op bij de kleur van je wandtegels.

Als je tegels bekijkt dan doe je dit vaak door ze horizontaal voor je te houden. Bij een wandtegel is het echter juist heel erg belangrijk om deze te houden zoals ze ook op de wand komen. Je krijgt daardoor namelijk een heel andere lichtinval waardoor dezelfde tegel op de wand tot wel enkele tinten donkerder wordt dan wanneer je deze tegel op de vloer zou plaatsen. Bekijk de wandtegels ook even met tegenlicht, want thuis zal het licht van een raam van achteren komen en tonen de wandtegels daar ook veel donkerder. Niet erg, maar je zal niet de eerste zijn waarbij de wandtegel uiteindelijk donkerder uitpakt dan verwacht.

kleur wandtegel


accent wandtegel

Overweeg wandtegels met een accent.

Vaak wordt er een neutrale wandtegel gekozen zodat het resultaat tijdloos is. Dat is slim, maar wel een beetje saai! Wil je graag iets meer uitstraling in je badkamer maar ben je bang dat het snel te veel wordt? Overweeg dan om een accent aan te brengen op één plek. Bijvoorbeeld met de wandtegels in de douche of bij de wastafel. Dit kun je doen door te kiezen voor een andere kleur wandtegel, een reliëf wandtegel, een mozaïek of een wandtegel met print.


Keramische wandtegels.

Voor een badkamer of toilet adviseren wij keramische wandtegels. Dit zijn gebakken tegels. Het hoofdbestanddeel van de wandtegel bestaat uit klei en zand die gebakken worden op ongeveer 1200 tot 1300° Celsius. Er worden ook mineralen aan de tegel toegevoegd, die de tegel steviger maakt en de tegel de kenmerkende glazuurlaag geeft. Deze laag zorgt ervoor dat de wandtegel minder gevoelig is voor krassen, vuil en vlekken en de wandtegel wordt hierdoor volledig waterdicht. Een groot voordeel is dat keramische wandtegels ontzettend gemakkelijk schoon te maken zijn, ook met agressieve schoonmaakmiddelen.


natuursteen wandtegel

Natuursteen wandtegels.

Natuursteen wandtegels hebben een sfeervolle uitstraling. In een badkamer of toilet is het echter lastig om deze tegels mooi te houden. Het is mogelijk om te werken met een coating, maar wij adviseren om voor een keramische tegel te gaan. De ontwikkelingen daar zijn de laatste jaren namelijk zo ver dat het mogelijk is om de looks van natuursteen met een keramische tegel heel dicht te benaderen. Zo profiteer je van het uiterlijk van natuursteen met het gebruiksgemak van een keramische tegel. In onze winkels tref je een uitgebreide tegelafdeling met heel veel voorbeelden.


Het verschil tussen vloer- en wandtegels.

Er is een verschil in dikte tussen vloer- en wandtegels. Toch zie je vaak dat vloertegels ook op de wand worden gebruikt omdat men ze erg mooi vind. Zo kun je bijvoorbeeld de vloer mooi laten overlopen in één zijde van de wand. Hiermee kun je een bijzondere badkamer creëren, doordat de vloer en de muur met elkaar versmelten. Tegels voor de vloer zijn wel dikker en groter dan wandtegels. Let goed op aan welk soort wand je de tegels dan bevestigd. Ook heb je daar zeer goede lijm nodig die de tegels goed tegen de wand laat hechten. Een professionele tegelzetter weet hier wel raad mee.

wand en vloer tegels


Gerectificeerde of niet-gerectificeerde wandtegels?

Bij een mooi betegelde wand wil je graag een strak eindresultaat. Als de voegen niet recht zijn, zal dat namelijk enorm opvallen. Het is belangrijk om van tevoren even te kijken of je te maken hebt met gerectificeerde of niet-gerectificeerde wandtegels. Gerectificeerde tegels zijn tegels waarvan de zijkanten strak en recht zijn afgezaagd. Vooral voor moderne badkamers kan dit het verschil maken, want gerectificeerde tegels kunnen strakker worden geplaatst met een minimale voeg. Bij niet-gerectificeerde tegels lopen de randen schuin of rond af. Hierdoor ontstaat er ook een bredere voeg. De voeg is dan meestal 3 tot 5 millimeter, terwijl bij gerectificeerde tegels een voeg van 1 tot 2 millimeter kan worden aangehouden, omdat er bijna geen maatverschil tussen de tegels zit. RTT of RETT, oftewel rettificato, staat voor gerectificeerd.


Hardheidsklasse van wandtegels.

Bij tegels zul je ook een vermelding tegenkomen over de hardheidsklasse. Dit is eigenlijk alleen van belang voor de vloer, omdat je over wandtegels niet heen loopt. Als je wilt weten hoe dat zit voor vloertegels: de hardheidsklasse wordt weergegeven in een PEI1 tot PEI5 norm. Tegels met PEI1 norm zijn het meest gevoeligst en kunnen beter niet worden geplaatst op intensief belopen oppervlakken. Tegels met PEI5 zijn juist zeer geschikt voor intensief belopen oppervlakken en zijn geschikt voor terrassen en commerciële doeleinden. Voor de badkamer kan PEI1 wel omdat je daar vaak zonder schoenen loopt, maar meestal wordt voor PEI2 of PEI3 gekozen, zodat de vloeren minder hard slijten.


Antislip voor badkamertegels.

Een andere vermelding die je tegen kan komen bij tegels is antislipwaarde. Ook dit is voor wandtegels niet belangrijk. Als je daarvan wilt weten hoe het zit: water op de vloer kan ervoor zorgen dat een tegel gevaarlijk glad wordt. Voor de vloer is het dus altijd slim om te kijken naar een tegel die in bepaalde mate antislip heeft. Natuurlijk hoeft dit niet overdreven te zijn, maar er rekening mee houden is wel slim. De antislipwaarde of stroefheid van een tegel wordt aangegeven met de letter R en een cijfer. De testen worden uitgevoerd met olie of water. Afhankelijk van de geteste hellingsgraad krijgt de tegel zijn uiteindelijke antislipwaarde. De meest voorkomende waardes zijn R9 bij normaal gebruik en R10 bij bijvoorbeeld badkamers, keukens e.d., R11, R12 en R13 worden vaak gebruikt bij openbare ruimtes of in de industrie. Voor zwembaden worden vaak nog aanvullende eisen gesteld.


legpatroon wandtegels

Kijk naar het legpatroon van de wandtegels.

Bij het uitzoeken van de wandtegels is het super belangrijk om meteen na te denken over het legpatroon. Dit zal de tegelzetter namelijk precies gaan vragen op een moment dat jij er geen tijd voor hebt en niet weet waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende manier is om tegels recht te leggen of in wildverband. Dit betekent dat de tegels op dezelfde rij liggen of dat de rij een halve tegel of meer verspringt. Ook diagonaal tegelen is mogelijk, al komt dit niet meer zo veel voor. Op het gebied van trends zie je het visgraatpatroon veel. Dit kan met hele kleine of iets grotere tegeltjes en geeft een heel leuk effect.


De juiste voegkleur voor wandtegels.

Een andere vraag waar je over na wilt denken, is de kleur van de voegen. Het lijkt zo onbelangrijk en vaak zal de tegelzetter naar eigen inzicht iets doen. Maar de voegkleur is zo belangrijk in het uiteindelijke resultaat! Bijvoorbeeld bij een donkere tegel: als je die donker invoegt, wordt het een groot donker geheel. Als je licht invoegt, wordt de voeg een opvallend onderdeel van de wand of vloer en wordt het formaat of de vorm van de tegel benadrukt. En bij een houtlook tegel bijvoorbeeld: bij standaard grijs voegen zie je echt dat het tegels zijn en bij lichtbruin voegen kun je het niet van een echte houten vloer onderscheiden. Een voegkleur is niet goed of fout, maar wél smaakgevoelig!

voegkleur wandtegels


showroom tegels

Gebruik ons grote scherm voor de juiste keuze.

De keuze voor het legpatroon en de voegkleur en -breedte is natuurlijk lastig, omdat je niet even kunt vergelijken. In al onze winkels tref je daarvoor een heel mooi groot scherm aan waarmee de verkoper dit wél met je kan vergelijken! Even een andere voegkleur bekijken en de voeg wat breder of smaller maken, geen probleem. Zo weet je precies wat je kunt antwoorden als de tegelzetter aan jou vraagt hoe hij de tegels moet gaan leggen.

Advies nodig?

Vind je het moeilijk om een keuze te maken uit de ruime collectie keramische tegels voor de wand? Welke keuze je ook maakt, door te kiezen voor een keramische tegel ben je verzekerd van een kwalitatieve tegel!

Kom naar onze winkels!

Kom je er online niet uit? Geen probleem! Kom langs in één van onze winkels of neem contact op met de klantenservice.

Bezig met laden...