Vijfhoekige douchecabines

Een strak vormgegeven vijfhoekige douchecabine is een combinatie tussen het compacte van een kwartronde douchecabine en de ruimte van een rechthoekige douchecabine. Het geeft de badkamer bovendien een hypermoderne uitstraling.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vijfhoekige douchecabine

Een strak vormgegeven vijfhoekige douchecabine is een combinatie tussen het compacte van een kwartronde douchecabine en de ruimte van een rechthoekige douchecabine. Het geeft de badkamer bovendien een hypermoderne uitstraling. Een douchecabine met een vijfhoekige vorm is de grote blikvanger van de badkamer. Bovendien is het door de vorm een erg praktische uitvoering. Met een vijfhoekige douchecabine is er voldoende ruimte om te douchen, maar blijft er voldoende ruimte over om gebruik te maken van de andere elementen in de badkamer.

De keuze uit verschillende materialen

Een douchecabine bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Deze zijn allemaal bepalend voor de kwaliteit van de douchecabine. Waar moet op gelet worden?

  • Profiel
    Het profiel is het constructieve deel van de douchecabine. Met het profiel wordt de douchecabine aan de muur gemonteerd en houdt het glas op zijn plaats. Het aluminium profiel is licht en sterk en roest niet. Het profiel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, bijvoorbeeld chroom, aluminium, zilver of wit en in een glanzend of matte uitvoering. Vaak is het scharnierpunt voorzien van een mechanisme, waardoor het zelfsluitend is.
  • Glas
    Het hoofdbestanddeel van de douchecabine is het ‘glas’. Daarbij is er de keuze tussen ramen van echt glas, meestal versterkt veiligheidsglas, of kunststof. Deze komen in verschillende uitvoeringen. Door de heldere uitvoering te kiezen, wordt er extra ruimte gecreëerd. Gesatineerd of matglas biedt de gebruiker meer privacy. Ook is het mogelijk om voor een afwerking met een antikalkbehandeling te kiezen. Dan blijft de douchecabine langer schoon en dus mooi uitzien.

De perfecte afmetingen voor jouw vijfhoekige douchecabine

De vijfhoekige douchecabine is een veelzijdige keuze, omdat het zowel compactheid als ruimte biedt. Bij het bepalen van de ideale grootte voor jouw douchecabine, is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in de badkamer. Deze cabines zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 90 x 90 cm tot 100 x 100 cm of zelfs groter. Denk ook aan de hoogte van de douchecabine. Een hoger model kan een gevoel van luxe en ruimte creëren, terwijl een lager model praktischer kan zijn voor kleinere badkamers.

Materialen die de stijl van de 5 hoekige douchecabine bepalen

De kwaliteit en uitstraling van jouw 5 hoekige douchecabine wordt grotendeels bepaald door de gebruikte materialen. Het profiel, dat de structuur en stabiliteit van de cabine verzorgt, is meestal gemaakt van licht, sterk en roestvrij aluminium. Dit kan in verschillende kleuren en afwerkingen komen, zoals chroom, zilver of wit, en glanzend of mat, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Het glas is een ander belangrijk element van de douchecabine. Je kunt kiezen voor echt glas, vaak versterkt veiligheidsglas, of kunststof. De keuze voor helder of matglas, en eventueel een antikalkbehandeling, kan ook de uitstraling en het onderhoudsgemak van de cabine beïnvloeden.

Gerelateerde productgroepen en merken

Er zijn veel gerelateerde producten die de functionaliteit en uitstraling van je vijfhoekige douchecabine kunnen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een bijpassende douchebak, een doucheset met thermostaatkraan of een set handige doucherekjes. Wat de merken betreft, zijn er verschillende betrouwbare opties voor vijfhoekige douchecabines. Merken zoals Van Rijn, Wiesbaden, HSK en Sealskin staan bekend om hun kwaliteit en design, en bieden diverse opties op het gebied van vijfhoekige douchecabines.

Advies nodig?

Voor het advies over vijfhoekige douchewanden, kan je contact opnemen met de sanitair adviseur van Badkamerwinkel.nl via 0418 655116.

Bezig met laden...