Gasboilers

Een gasboiler is een verwarmingssysteem dat aardgas verbrandt om warm water of stoom op te wekken. Met gasboilers kun je je huis of bedrijf verwarmen en ze zijn ook heel veelzijdig. Met gasketels kun je zowel warm water als stoom opwekken, en ze worden vaak gebruikt in combinatie met andere systemen, zoals zonnepanelen, om het rendement te maximaliseren. Gasketels zijn doorgaans zeer betrouwbaar, maar ze vereisen wel periodiek onderhoud. Als je een gasketel hebt, is het belangrijk om hem minstens eenmaal per jaar te laten onderhouden door een gekwalificeerde technicus.

2 producten

sort-descending
Foto-tabel
A.O. Smith EQL atmos. gasboiler m. piezo-ontsteking en m. therm. terugslag beveiliging, aardgas 108L. 8.1kW m. energielabel B EQL115NLNAT
B
€ 1.547,67
A.O. Smith EQBL atmos. gasboiler m. piezo-ontsteking en m. therm. terugslag beveiliging, aardgas 144L. 9kW m. energielabel B EQBL155NLNAT
B
Speciale prijs € 2.072,37 Normale prijs € 2.363,13

Wat is een gasboiler precies?

Een gasboiler is een soort boiler die aardgas gebruikt om water te verwarmen. Gasketels zijn meestal efficiënter dan elektrische, en ze kunnen ook goedkoper zijn in het gebruik. Het nadeel is dat ze een aardgasbron nodig hebben, die niet overal beschikbaar is. Gasboilers zijn er in verschillende maten en stijlen, dus het is belangrijk om er een te kiezen die aan je behoeften voldoet. Tankloze modellen worden steeds populairder omdat ze geen opslagtank nodig hebben, wat ruimte kan besparen in je huis. Gasboilers hebben meestal een langere levensduur dan elektrische modellen, dus ze kunnen een goede investering zijn als je van plan bent vele jaren in je huis te blijven wonen.

De voordelen van een gasboiler

Gasboilers hebben een paar voordelen boven elektrische. Ten eerste zijn ze goedkoper in gebruik omdat aardgas goedkoper is dan elektriciteit. Ten tweede verwarmen ze water sneller dan elektrische boilers. Gasboilers hebben meestal een hogere maximumtemperatuur dan elektrische, zodat je er sneller heet water uit krijgt. Ten derde zijn ze compacter dan elektrische boilers, zodat ze minder ruimte innemen. Tenslotte geven sommige mensen de voorkeur aan de geur van aardgas boven de geur van verhitte elektronen!

Hoe werkt een gasboiler?

Gasboilers werken door een gasboiler te gebruiken om water te verwarmen. De ketel verwarmt het water tot een bepaalde temperatuur, en dan wordt het water opgeslagen in een tank. Als je de kraan opendraait, wordt het water uit de tank gehaald en verwarmd tot de gewenste temperatuur. Gasboilers zijn zeer efficiënt, en ze kunnen een constante toevoer van warm water leveren. Ze kunnen echter duur zijn om te installeren, en ze vereisen regelmatig onderhoud. Wil jij graag je huis verwarmen met een gasboiler? Dan zijn er veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Ga je eigen situatie na en bepaal welke gasboiler perfect is voor jouw huis!

Bezig met laden...