Kwartronde douchecabines

Een kwartronde douchecabine wordt in de hoek van de badkamer geplaatst. Dankzij de afgeronde vorm is het een praktische uitvoering voor montage in een kleinere badkamer.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Kwartronde douchecabine

Een kwartronde douchecabine wordt in de hoek van de badkamer geplaatst. Dankzij de afgeronde vorm is het een praktische uitvoering voor in een kleinere badkamer.

De 80 centimeter brede variant is compact, maar biedt nog voldoende ruimte om comfortabel in te kunnen douchen. De 90 centimeter uitvoering is geschikt voor een middelgrote badkamer, terwijl de douchecabine van 100 centimeter goed in een grote badkamer past.

De keuze uit verschillende materialen

Een douchecabine bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Deze zijn allemaal bepalend voor de kwaliteit van de douchecabine. Waar moet op gelet worden?

  • Profiel
    Het profiel is het constructieve deel van de douchecabine. Met het profiel wordt de douchecabine aan de muur gemonteerd en houdt het glas op zijn plaats. Het aluminium profiel is licht en sterk en roest niet. Het profiel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, bijvoorbeeld chroom, aluminium, zilver of wit en in een glanzend of matte uitvoering. Vaak is het scharnierpunt voorzien van een mechanisme, waardoor het zelfsluitend is.
  • Glas
    Het hoofdbestanddeel van de douchecabine is het ‘glas’. Daarbij is er de keuze tussen ramen van echt glas, meestal versterkt veiligheidsglas, of kunststof. Deze komen in verschillende uitvoeringen. Door de heldere uitvoering te kiezen, wordt er extra ruimte gecreëerd. Gesatineerd of matglas biedt de gebruiker meer privacy. Ook is het mogelijk om voor een afwerking met een antikalkbehandeling te kiezen. Dan blijft de douchecabine langer schoon en dus mooi uitzien.

Welke afmeting kwartronde douchecabine past bij jou?

Als je een kwartronde douchecabine wilt kopen, is het belangrijk om de juiste afmeting te kiezen. Deze wordt bepaald door de beschikbare ruimte in jouw badkamer. Voor kleinere badkamers zijn compacte varianten van 80 centimeter breed een ideale keuze. Ze bieden voldoende ruimte om comfortabel in te douchen, terwijl ze weinig ruimte in beslag nemen. Heb je een middelgrote badkamer, dan is een 90 centimeter brede douchecabine een goede optie. Voor grotere badkamers is de 100 centimeter brede douchecabine een geschikte keuze.

Kies het juiste materiaal voor je kwartronde douchecabine

De materialen waaruit een douchecabine is gemaakt, zijn bepalend voor de kwaliteit en uitstraling. Het profiel is het constructieve deel van de douchecabine, het houdt het glas op zijn plaats en zorgt voor de bevestiging aan de muur. Licht en sterk aluminium, dat niet roest, is hiervoor een veelgebruikt materiaal. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren voor het profiel, zoals chroom, aluminium, zilver of wit, en uit een glanzende of matte afwerking. Het glas vormt het hoofdbestanddeel van de douchecabine. Je kunt kiezen tussen echt glas, meestal versterkt veiligheidsglas, of kunststof. Heldere uitvoeringen creëren een gevoel van extra ruimte, terwijl gesatineerd of matglas meer privacy biedt. Kies je voor een afwerking met een antikalkbehandeling, dan blijft de douchecabine langer mooi.

Gerelateerde productgroepen

Naast kwartronde douchecabines zijn er ook andere productgroepen die interessant kunnen zijn voor je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan bijpassende douchesets, douchepanelen of -kolommen. Deze items zorgen voor een complete douche-ervaring. Ook badkamermeubels, zoals wastafels, badkamerkasten en spiegels, kunnen je badkamer completeren. Merken die kwalitatieve kwartronde douchecabines en gerelateerde producten aanbieden, zijn onder andere Villeroy & Boch, Duravit en Hansgrohe.

De juiste deurtype

De keuze van het deurtype is een belangrijk aspect bij het kiezen van een kwartronde douchecabine. Je kunt kiezen tussen draaideuren of schuifdeuren. Draai- of pendeldeuren hebben 'uitzwaairuimte' nodig, dus als je badkamer aan de kleinere kant is, zijn schuifdeuren wellicht een betere keuze. Deze bieden een praktische en ruimtebesparende oplossing.

Advies nodig?

Voor het advies over een douchewand rond, kan je contact opnemen met de sanitair adviseur van Badkamerwinkel.nl.

Bezig met laden...