Hoe kies je de mooiste tegelvoeg kleur voor badkamertegels?

De tijd van standaard witte of grijze voegen is voorbij. Tegenwoordig heb je de keuze uit een breed scala aan tegelvoeg kleuren. Je staat er misschien niet bij stil, maar de kleur van een voeg is toch echt een belangrijk onderdeel bij het kiezen van nieuwe tegels. De tegels of het patroon wat je in je hoofd hebt kan namelijk nog zo mooi zijn; als je uiteindelijk niet de juiste voegkleur kiest, ontstaan er teleurstellingen. Maar hoe kies je dan de juiste uit alle verschillende kleuren? We geven je graag wat tips zodat het uiteindelijke resultaat helemaal naar wens is!


 • Type : Wandtegel
 • Glansgraad : Glanzend
 • Gerectificeerd : Nee
€ 59,95 per m2
1 reviews
 • Type : Wandtegel
 • Glansgraad : Mat
 • Gerectificeerd : Ja
€ 59,95 per m2
€ 59,95 per m2
 • Type : Vloer- en wandtegel
 • Glansgraad : Mat
 • Gerectificeerd : Ja
€ 49,95 per m2

Welke opties zijn er?

Bij het kiezen van voegen tussen de tegels zijn er eigenlijk twee smaken: een matchende of een contrasterende voegkleur. De termen doen waarschijnlijk wel een belletje rinkelen, maar bij een matchende tegelvoeg kleur, kies je voor een voeg die overeenkomt met de kleur van je tegels. Een tegel met een witte kleur krijgt dan dus een witte voeg.

Een contrasterende voeg is juist een kleur die het tegenovergestelde is van de kleur van de tegel. Bij donkere tegels komt dan een lichte voeg en lichte tegels krijgen bijvoorbeeld een zwarte voeg.

Voordat we je wat inspiratie en ideeën geven, wijzen we je graag op twee belangrijke dingen in de keuze van de juiste tegelvoeg kleur.

Allereerst moet je er rekening mee houden dat bij kleine tegels andere opties mooi zijn dan bij grote tegels. Voor grote vloertegels wordt vaak een matchende voegkleur gekozen om de rust te bewaren en één geheel te creëren. Grote tegels hebben vaak een betonlook of natuursteen look in een neutrale, rustige kleur waarbij het zonde is om dit te doorbreken.

Bij kleine tegels adviseren we juist om voor een contrasterende kleur te gaan. Op die manier komt de vorm van de tegel namelijk prachtig tot zijn recht.

Het is erg belangrijk om, naast de grootte van de tegel, ook rekening te houden met de vorm ervan. Tegels met een bijzondere vorm of met een mozaïekpatroon zullen namelijk het beste tot hun recht komen wanneer de voeg een andere kleur heeft dan deze tegels. Denk bijvoorbeeld aan een lichte hexagon tegel met een donkere voeg. Een prachtige combinatie als je het ons vraagt!

Welke kleur je uiteindelijk kiest, is natuurlijk geheel afhankelijk van smaak. Maar we geven je wel graag wat tips en inspiratie mee voor lichte tegels, donkere tegels, tegels in een felle kleur én tegels met een leuk patroontje.


Lichte tegels met lichte voegen

Wanneer je witte tegels hebt, loop je het risico dat de kleur van de voeg niet helemaal overeenkomt met de tegel. Het gevolg is dat ofwel de tegel ofwel de voeg een gelige uitstraling krijgen en dat is natuurlijk zonde.

Je kunt bij een lichte tegel het beste kijken naar kleurtinten die goed bij de lichte kleur passen. Zilvergrijze of grijze voegen passen bijvoorbeeld uitstekend bij witte tegels. Andere prachtige opties zijn pergamon, jasmijn of lichtbeige. Zeker omdat we deze kleuren steeds vaker terug zien komen in de rest van de badkamer.

Lichte tegels met donkere voegen

Zoals we al eerder zeiden, is een contrasterende tegelvoeg kleur mooi bij kleine tegels of tegels in een bijzondere vorm. Dat komt omdat de vorm en kleur van de tegel op die manier prachtig naar voren zal komen.

Kies bijvoorbeeld voor een wandtegel met een hexagon patroon of plaats kleine rechthoekige tegels verticaal en kies daarbij voor een donkere voegkleur. Denk bijvoorbeeld aan zwart, betongrijs of antraciet.

Donkere tegels met donkere voegen

Wil je graag een rustig geheel creëren met jouw donkere tegels? Dan kies je voor een donkere voegkleur. Een voegkleur als antraciet of zwart zal namelijk nauwelijks opvallen bij een donkere tegel.

Donkere tegels met lichte voegen

Voor kleine donkere tegels geldt natuurlijk hetzelfde principe als we bij de kleine lichte tegels hebben benoemd. Een donkere blauwe tegel is prachtig te combineren met een lichtgrijze tegelvoeg. Zo weet je zeker dat de donkere tegel er helemaal uit zal springen.

Gekleurde tegels met matchende voegkleur

Een wand in de badkamer betegeld met tegels in een knalkleur is natuurlijk een échte eyecatcher. Helaas kan het kiezen van de juiste tegelvoeg hierbij erg lastig zijn, het moet tenslotte niet te druk worden en wel matchen.

Bij een warme kleur kun je het beste kiezen voor een voegkleur in een beige of bruine tint. Op die manier creëer je een prachtig geheel.

Verder adviseren we om te kijken naar hoe licht of donker de tegel is. Een lichtroze of lichtblauwe tegelkleur staat bijvoorbeeld waanzinnig bij een lichtgrijze tegelvoeg. Donkergroen komt juist het beste uit met een donkere voeg.

Gekleurde tegels met contrasterende voegkleur

Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor een matchende kleurtint of een voeg die even licht of even donker is als de tegel. Je kunt ook kiezen voor een lichtgekleurde tegel met een donkere voeg of andersom.

Kies bijvoorbeeld voor een lichtgroene tegelkleur met een witte voeg of juist een roze tegel met een antracietkleurige voeg. Gewaagd, maar je hebt zéker een blikvanger te pakken.

Een matchende voegkleur voor tegels met print

Wanneer je tegels hebt met een print, zoals een Portugese tegel, is het niet makkelijk om een mooie tegelvoeg te kiezen. Om de print goed naar voren te laten komen, adviseren we om te kiezen voor een voeg in een kleur die overeenkomt met de hoofdkleur van de tegel.

Een contrasterende voegkleur voor tegels met print

Over het algemeen wordt er niet snel gekozen voor een contrasterende voeg bij een tegel met print. Dat komt omdat je het risico loopt dat de print niet meer goed tot zijn recht kan komen. Natuurlijk kan het ook heel mooi uitpakken, dus deze optie is absoluut niet uitgesloten voor de badkamer.


Onze favorieten

 • Kleur : Beige
 • Kleurgroep : Beige
 • Inhoud : 5 kg
€ 27,95
 • Kleur : Wit
 • Inhoud : 5 kg
 • Type voegmortel volgens EN 13888 : CG2WA
Speciale prijs € 21,16 Normale prijs € 21,66
 • Inhoud : 0.1 kg
 • Kleur : Goud
€ 29,95
 • Kleurgroep : Grijs
 • Inhoud : 1 kg
 • Kleur : Betongrijs
€ 14,95

Meer informatie

Wil je meer weten over het kiezen van de juiste tegelvoeg kleur voor jouw badkamertegels? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan een van onze showrooms. Onze verkoopadviseurs geven je graag de beste tips en tricks voor het vinden van de juiste kleur!

Maak een afspraak