Een badkamer is niet per definitie de veiligste ruimte in huis. Ook wordt er veel water gebruikt. Water en condens kunnen zorgen voor gladheid in de badruimte. Waar dat voor een volwassene vervelend is, is het voor kinderen al helemaal onveilig. Gelukkig kunnen we je helpen met het creëren van een veilige badkamer voor het hele gezin!


Natuurlijk laat je jouw kind nooit alleen in de badkamer. Maar er komt een leeftijd dat kinderen graag groot willen zijn en alleen onder de douche staan of alleen in bad gaan. Maar als jouw dochtertje of zoontje alleen in de badkamer is, dan wil je dat ze dat daar zonder gevaar kunnen zijn.


Hoe maak ik mijn badkamer kindveilig?

De eerste stap in het kindveilig maken van de badkamer is het voorkomen van uitglijders op de gladde badkamervloer. Daarvoor kun je kiezen voor anti slip materialen, zoals antislipstickers of een antislip mat. Mocht je nog gaan beginnen met het (ver-)bouwen van de badkamer, kies dan voor vloertegels met een hoge antislipwaarde (R-waarde). Hierbij geldt: hoe hoger het getal, hoe minder glad de tegel is en dus hoe minder kans op uitglijden. Tegels met R-waarde 11 en hoger zijn geschikt voor gebruik in de badkamer. Ook in de doucheruimte is een stroeve ondergrond van belang, zodat het gevaar op uitglijden zo klein mogelijk is. Daarvoor hebben we een uitgebreid assortiment antislip-douchebakken.


Veilig bij de wastafel

Handen wassen, tanden poetsen, het haar doen. Allemaal dingen die kinderen ook zelf willen en moeten doen. Het is daarom wel fijn als ze dat in een veilige omgeving kunnen doen. Zodat ook kleine kinderen veilig bij de wastafel kunnen hebben we opstapjes in het assortiment. Ook is het handig als de wastafelonderkast voorzien is van traagsluitende softclose-scharnieren, zodat de vingertjes van de kleintjes niet klem komen te zitten.


Thermostatische wastafelkraan monteren

Kinderen kunnen zich bezeren wanneer de temperatuur van het water te hoog is. Dit is heel eenvoudig te voorkomen door wastafelkranen met temperatuurbegrenzing te monteren. Dan weet je zeker jouw kind niet in aanraking komt met water warmer dan 38 graden. Dat geeft je als ouder het vertrouwen dat je jouw kind met een gerust hart alleen in de badkamer kunt laten.

Heb je de luxe om jouw kind een eigen badkamer te geven? Dan zou een kinderwastafel of kinderwaslandschap ook een leuk item kunnen zijn. Dat is een kleinere wastafel, die je op de hoogte van het kind kunt monteren. Daarbij kan een vrolijke kinderwastafelkraan niet ontbreken!


Badkranen met koele behuizing

Mag jouw kind alleen in bad? We hoeven je vast niet te vertellen, dat je niet te veel water in het bad moet doen. Anders wordt het onveilig voor jouw kind. Maar had je er al eens aan gedacht om een badkraan met temperatuurbegrenzing en koele behuizing te monteren? Dat is een extra veilig idee! In ons assortiment hebben we hierin ruime keuze, zodat jouw kind zich bij het badderen niet per ongeluk kan bezeren aan die warme badkraan en zich niet kan branden aan het warme water.


Thermostatische douchesets

Ook onder de douche wil je dat jouw kinderen zich veilig kunnen bewegen. Monteer daarom een doucheset met temperatuurbegrenzing, zodat de kinderen zich niet kunnen branden aan het warme water. Het installeren van thermostaatkranen is niet alleen voor kinderen een top idee; het is een veilige oplossing voor iedereen! Je wilt jezelf toch ook niet branden aan het warme water?!


Sanitair voor kinderen

Voor een jong kind is de stap naar het ‘grote-mensen-toilet’ groot. De opstap is voor hen vaak aan de hoge kant en de opening van de toiletbril is meestal veel te breed. Een oplossing voor dit probleem kan een kindertoilet zijn. Net als bij de normale toiletten zijn deze kindertoiletten er in een staande en in een hangende uitvoering. Natuurlijk zijn daar ook speciale kindertoiletzittingen voor verkrijgbaar. Deze wc-brillen zijn kleiner en zijn uitgevoerd in verschillende vrolijke kleuren.

Wanneer jouw kind het kinderbadje ontgroeid is, maar nog te klein is voor een normaal bad, is een zitbad misschien een goede tussenoplossing. Daarin kan een kind relatief veilig badderen, zonder dat je er de hele tijd bij hoeft te zitten.


Gevaarlijke producten achter slot-en-grendel

Je kunt de badkamer ook veiliger maken door gevaarlijke producten óf achter slot en grendel te zetten, óf ze uit de badkamer te verbannen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een spiegelkast boven de wastafel. De varianten met een afsluitbare medicijnbox bieden extra veiligheid. Elektrische apparaten, zoals een föhn, stijltang of scheerapparaat, dienen veilig opgeborgen te worden. De meeste wastafelonderkasten hebben voldoende ruimte om deze artikelen in op te ruimen.

Advies nodig?

Kom dan gerust langs in één van onze winkels om je daar te laten adviseren!