Douchen in stijl met een kleur naar keuze

Even lekker wakker worden in de ochtend of 's avonds een drukke dag afsluiten. Je staat er regelmatig onder: je douche. Een standaard glijstangset is een optie, maar je kunt ook kiezen voor een mooi douchesysteem. Wist je dat de kleur ook niet standaard chroom hoeft te zijn? Kijk maar eens mee:

Chroom of rvs

De meest verkochte kleur bij douchesets is chroom. Dit is de glanzende uitvoering die je overal tegen komt. Hou je meer van een matte uitstraling? Dan kun je kiezen voor rvs of geborsteld nikkel.

Een voordeel daarvan is dat het hygiënisch en robuust is. Ook gaat het de vorming en verspreiding van bacteriën tegen. Een matte afwerking past ook goed in een landelijk interieur. Let wel op met schoonmaken: het oppervlak is gevoeliger voor krassen.


Stijlvol zwart

Een van de huidige trends is de industriële woonstijl. Hierin zie je veel stoere zwarte elementen. Heb jij lef en wil je graag uitpakken met een oplossing die tijdloos is? Kies dan voor een zwarte doucheset, bijvoorbeeld van de Hotbath Cobber serie. Deze trend kun je ook doorvoeren in je douchedeur en het plankje voor de shampoo. Sealskin kwam eind 2017 bijvoorbeeld met de industriële Sealskin Soho douchewand. Een echte eyecatcher in je badkamer. Ook een douchegoot is tegenwoordig in het zwart verkrijgbaar, kijk maar eens naar de zwarte uitvoering van Easy Drain.


Modern wit

Zwarte kranen en douchesets kom je inmiddels al af en toe tegen. Wit is een goede andere tijdloze kleuze. Als je dit toepast met een donkere of gekleurde tegel wordt je witte doucheset een echte blikvanger! Bijkomend voordeel is dat je kalkaanslag er minder op ziet.

Glimmend goud of rosé

Kan het voor jou niet glimmend genoeg zijn? Kijk dan eens naar de nieuwste trend: gouden douchesets of een opvallende rosékleur. Combineer zo’n doucheset wel met een rustige tegel, anders gaat het al snel over de top. Met de juiste combinatie maak je wel echt een statement met zo’n doucheset!


Kies voor eenheid

Ga jij voor een doucheset in een andere kleur? Creëer dan eenheid door de overige kranen in je badkamer in dezelfde kleur te nemen. Denk aan je wastafelkranen en je badkraan. Zo vormt je badkamer een mooi geheel.