Grundfos SOLOLIFT2 vuilwaterpompunit WC-3, wit - 97775315

Je kunt hier zien in welke winkel dit product te bekijken is. Het product is niet op voorraad om meteen mee te nemen. Natuurlijk kunnen we je wel helpen om het online te bestellen.

Winkels Te bekijken
Badkamerwinkel.nl - Wateringen (Den Haag) 's-Gravenzandseweg 32, 2291 PE Wateringen (Den Haag), Nederland
Badkamerwinkel.nl - Nieuwegein Laagraven 5A, 3439 LG Nieuwegein, Nederland
Badkamerwinkel.nl - Rotterdam Stadionweg 37B, 3077 AR Rotterdam, Nederland
Badkamerwinkel.nl - Amsterdam Daniël Goedkoopstraat 23, 1096 BD Amsterdam, Nederland
  € 883,66
€ 1.107,15
Jouw voordeel: 20%
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Bezorging op de door jouw gekozen dag
  • Minstens 2 jaar garantie op je product
  • Klanten beoordelen ons met een 8,7
  • 4 fysieke winkels

Specificaties

Kenmerken
Nom. stroom 3 A
Breedte 175.5 mm
Hoogte 349.9 mm
Diepte 545.4 mm
Motorvermogen 620 W
Druktrap klasse flens Overig
Kwaliteitsklasse reservoir Overig
Opvoerhoogte bij nom. debiet 60.88 kPa
Versnijdend Ja
Materiaal pomphuis Polypropyleen (PP)
Frequentie 60 Hz Nee
Isolatieklasse volgens IEC F
Aantal pompen 1
Kwaliteitsklasse pomphuis PP-GF
Opstelling achter toiletpot Ja
Met ontluchting Nee
Elektrische aansluiting Aansluitsnoer met stekker
Nom. debiet 4.93 m³/h
Met terugstroomfunctie Ja
Aansluiting inlaatzijde Buiseind
Aansluitspanning
1 x 230 V
Beschermingsgraad (IP-waarde) 44
Beschermingsgraad (IP) IP44
Aansluiting persdrukzijde Flens
Geschikt voor fecaliën Ja
Max. opvoerhoogte 6.21 m
Communicatiebus Overig
Met terugslagklep Ja
Reservoir-inhoud 9 l
Materiaal reservoir Polypropyleen (PP)
Geschikt voor buiteninstallatie Nee
Opgenomen motorvermogen (P1) 0.62 kW
Met alarmfunctie Ja
Max. afmeting vaste delen 25 mm
Alarmuitgang Nee
Frequentie 50 Hz
Nom. diameter aansluiting inlaatzijde Overig
Nom. diameter aansluiting perszijde Overig
Afgegeven motorvermogen (P2) 0.42 kW
Aantal fasen 1
Kabellengte 1.2 m
Max. debiet 8.94 m³/h
Flensvorm Rond
Omgevingstemperatuur 0 - 40,0 °C
Ondersteunt protocol voor PROFIBUS Nee
Ondersteunt protocol voor KNX Nee
Potentiaalvrij schakelcontact Nee
Nom. spanning 220 - 240,0 V
Explosieveilig Nee
Bluetooth-netwerk standaard Nee
Radiostandaard WLAN 802.11 Nee
Met communicatie-interface RS-232 Nee
Met communicatie-interface RS-485 Nee
Ondersteunt protocol voor EtherNet/IP Nee
Ondersteunt protocol voor PROFINET IO Nee
Materiaal waaier / pompwiel Overig
Volumestroom (BEP) 4.93 m³/h
Druk bij volumestroom (BEP) 60.88 kPa
Aansluitstandaard inlaatzijde Overig
Aansluitstandaard perszijde Overig
Communicatie Geen
Nom. bedrijfsmodus S3 50 % 1 min
Standaard radio 2G / 3G / 4G Nee
5G-netwerk standaard Nee
Interface signaal 0-10 V / 2-10 V Nee
Interface signaal 0-20 mA / 4-20 mA Nee
Interface signaal PT100 / PT1000 / PTC Nee
Interface pulsbreedtemodulatie (PWM) Nee
Interface pulsteller Nee
Ondersteunt protocol voor CAN / CANOpen Nee
Ondersteunt protocol voor Modbus TCP Nee
Ondersteunt protocol voor Modbus RTU Nee
Ondersteunt protocol voor BACnet MS / TP Nee
Ondersteunt protocol voor BACnet IP Nee
Ondersteunt protocol voor LON / LONWorks Nee
Ondersteunt protocol voor LIN Bus Nee
Max. werkdruk 1.5 bar
Aantal inlaatpoorten 4
Mediumtemperatuur (continu) 0 - 50,0 °C
Kwaliteitsklasse materiaal waaier Overig
Aansluiting perszijde Flens
Druktrap flens aansluiting inlaatzijde Overig
Druktrap flens aansluiting perszijde Overig
Kleur Wit

Productinformatie

Plus- en minpunten

  • plus-circle Zorgt voor een efficiënte afvoer van het afvalwater uit een staand toilet, urinoir, wastafel, bidet en douche
  • plus-circle Robuust en betrouwbaar
  • plus-circle Onderhouds- en servicevriendelijk
  • plus-circle Eenvoudige installatie en vervanging

Omschrijving

De Grundfos SOLOLIFT2 WC-3 vuilwaterpompunit is een compact, automatisch hefstation, geschikt voor het verpompen van afvalwater met toiletpapier en fecaliën uit een staand toilet.

Deze pomp is geschikt voor het wegpompen van afvalwater uit privéwoningen waar afvalwater niet rechtstreeks naar het riool kan worden geleid. De pomp kan optioneel tegelijkertijd water van een wastafel, douche of bidet/urinoir wegpompen, dankzij extra aansluitingen op de deksel en de zijkanten van de tank.

Op deze pomp zit een persaansluiting van ∅22/25/28/32/36/40 mm, een toevoer-opening van ∅32/36/40 mm aan de bovenkant en twee toevoeraansluitingen van ∅36/40/50 mm aan de linker- en rechterzijden van de tank.

Serie SOLOLIFT2

De SOLOLIFT2 vormt een uniek programma van compacte opvoerstations waardoor afvoer van elke sanitaire installatie in woningen mogelijk is, onafhankelijk van het afvoersysteem gebaseerd op afschot. De units verzamelen en pompen het afvalwater door een smalle drukleiding (> 23 mm) naar de dichtstbijzijnde afvoerleiding – tot 6 meter omhoog of tot 100 meter verderop.

Een extra toilet of volledige badkamer op zolder of in de kelder hoeft niet langer een wens te zijn met de SOLOLIFT2. Het programma bestaat uit 5 compacte opvoerstationvarianten voor de afvoer van afvalwater in woningen. De producten uit de SOLOLIFT2-serie zijn ontworpen op basis van de behoeften van professionals. Met een hoge betrouwbaarheid en gemakkelijke, schone servicewerkzaamheden in gedachten. De units worden kant-en-klaar geleverd met een stekker en werken volledig automatisch wanneer water de tank binnenkomt. De pompen uit de SOLOLIFT2-serie worden gebruikt wanneer afvoer van sanitair nodig is, terwijl er geen afvoer op basis van afschot beschikbaar of mogelijk is. Door hun compacte afmetingen is integratie mogelijk in installaties vóór de wand en in vloerunits.

Vijf typen vuilwaterpomp-units

De WC-1, WC-3 en CWC-3 zijn ontworpen voor het afvoeren van afvalwater van maximaal 1 toilet, 1 wastafel, 1 douche en 1 bidet. De CWC-3 is hierbij de extra dunne variant, ontworpen voor integratie in een installatie vóór de wand. Deze drie units met een WC-aansluiting zijn alleen bedoeld voor installatie in woningen.

De C-3 en de D-2 zijn ontworpen voor het afvoeren van grijs afvalwater; het (hete) afvalwater van een bad, douche, wastafel, gootsteen, wasmachine of vaatwasser. Deze twee units kunnen ook worden gebruikt bij bedrijven.

Compact en flexibel te monteren

De compactheid en flexibele koppelstukken maken dat de SOLOLIFT2 probleemloos defecte producten van andere merken kan vervangen. Verticale en horizontale aanpasbare koppelstukken zorgen voor aanpassing op bestaande afvoerleidingen. En een flexibel en aanpasbaar koppelstuk voor de uitstroomopening (niet meegeleverd) zorgt voor eenvoudige koppeling aan de bestaande afvoerleiding. De richting van de afvoer kan worden gekozen op basis van de eisen ter plekke – verticaal of horizontaal. De bocht van de afvoer kan 360 graden in alle richtingen draaien, en de terugslagklep is al geïntegreerd. Dit betekent dat deze pompen zeer flexibel te monteren zijn, zelfs wanneer het om vervanging gaat.

Alle belangrijke componenten zijn op één compacte motor/pomp-unit geclusterd. Het is redelijk eenvoudig om deze unit, die met slechts vier schroeven vastzit, te demonteren en toegang te krijgen tot de tank voor verwijdering van zware vaste bestanddelen die per ongeluk door het toilet zijn gespoeld. Dit betekent dat men niet een vervuilde tank in hoeft te gaan om een component te demonteren – of een tijdrovende demontage van de hele unit van achter het toilet hoeft uit te voeren. Alles blijft precies op z’n plaats.

Hoogwaardige versnijder

Het is met name de versnijder die verantwoordelijk is voor een betrouwbare afvoer van toiletafval. Alle SOLOLIFT2 uitvoeringen met een toiletaansluiting zijn voorzien van een recent ontworpen hoogwaardige versnijder die gemaakt is van gehard RVS. Dit garandeert dat alle soorten toiletpapier en vrouwelijke hygiënische producten die – ondanks dat het niet wordt aangeraden - door het toilet worden gespoeld, probleemloos worden verwerkt.

Aan het einde van een pompinterval reinigt de versnijder zichzelf. De SOLOLIFT2 is modulair, met één enkele compacte motor/pomp-unit voor alle drie SOLOLIFT2 uitvoeringen met toiletaansluiting. Eén motor/pomp-unit is toereikend om de opvoerinstallatie in enkele minuten te herstellen. Vervang simpelweg de unit om 99% van alle mogelijke technische problemen op te lossen.

Ondergedompelde koppeling voor eenvoudige demontage

Een flexibele, ondergedompelde koppeling zorgt dat de motor/pomp-unit eenvoudig wordt gedemonteerd – zelfs onder moeilijke omstandigheden zoals met beperkte ruimte. Geleidingen aan de zijkant van de tank helpen bij het plaatsen en positioneren, waardoor het servicen van de unit schoon en eenvoudig is.

Handmatige antiblokkeringsfunctie

Elke SOLOLIFT2 is voorzien van een handmatige antiblokkeringsfunctie die blokkering van de versnijder met zware vaste deeltjes kan verhelpen, als dit zo nu en dan voorkomt. Verwijder eenvoudig de schroef in het servicedeksel en draai de motoras een paar keer naar links en rechts met een schroevendraaier. In noodsituaties kan de huiseigenaar de blokkering zo zelf verhelpen.

Externe drukschakelaar

SOLOLIFT2 uitvoeringen met een toiletaansluiting zijn voorzien van een uitwendig geïnstalleerde drukschakelaar om het peil te regelen. Hierdoor zijn er geen beweegbare onderdelen binnen in de tank. Door de uitwendige positionering van de schakelaar is onderhoud en service ook simpel en schoon uit te voeren. Ingewikkelde demontage en toegang tot een vervuilde tank behoren tot het verleden – trek de drukschakelaar eruit voor controle en reiniging.

Modulair ontwerp

De SOLOLIFT2 is modulair, met één enkele compacte motor/pomp-unit voor alle drie SOLOLIFT2 uitvoeringen met toiletaansluiting. Eén motor/pomp-unit is toereikend om de opvoerinstallatie in enkele minuten te herstellen. Vervang simpelweg de unit om 99% van alle mogelijke technische problemen op te lossen.

Toepassingen

- extra badkamers ver weg van de riolering (bijv. zolders)
- bescherming tegen terugstroming van sanitaire toepassingen die geplaatst zijn onder rioolniveau
- extra toilet en gezondheidsvoorzieningen in pensions en vakantie-huisjes

Eigenschappen en voordelen

- robuustheid en betrouwbaarheid tijdens bedrijf
- eenvoudige installatie en vervanging
- onderhouds- en servicevriendelijk
- installatiegereed en zeer compact ontworpen
- hoogste betrouwbaarheid dankzij high-performance snijsysteem en motor
- kan per ongeluk doorgespoelde hygiëne artikelen verwerken
- snelle, gemakkelijke en schone service: niet nodig om de unit van de installatie te demonteren
- alle relevante service-onderdelen zijn droog en schoon toegankelijk: niet ondergedompeld in de tank
- gemakkelijk toegankelijke niveauschakelaar units, toegankelijk voor onderhoud
- rukbestendig, gelast tanksysteem, lekvrij in geval van terugstromend water
- geurvrij door ontluchtingsventiel met koolfilter
- onderhoudsvrij tankontwerp reduceert risico op verstopping
- heetwaterbestendig tot 90°C gedurende 30 min.
- door lage startniveaus zijn moderne, compacte douchebakken mogelijk
- persrichting naar keuze (bovenkant en zijkant)
- oogte instelbare inlaataansluitingen vergemakkelijkt installatie en vervanging
- keuze uit 4 inlaatleidingen en 6 perleidingaansluitingen
- alle units LGA-, VDE-, EMC- en GOST- goedgekeurd

Aanbevolen alternatieven

Speciale prijs € 60,26 Normale prijs € 81,07
Speciale prijs € 1.207,85 Normale prijs € 2.093,30
Speciale prijs € 71,57 Normale prijs € 104,06
Speciale prijs € 657,16 Normale prijs € 817,96

Product reviews

5.0
1 reviews
100%
1
0%
0
0%
0
0%
0
0%
0
Sanibroyeur
Gerritsenenzoononderhoudsbedrijf |
Goed en betaalbaar product, de info over het product is goed en duidelijk op de site ik heb deze broyeur geinstaleerd achter een Geberit UP 320 toilet die al aanwezig was alleen moest alleen op hoge gebracht worden voor de aansluiting toiletpot, werkt gelijkt als het originele sanibroyeur frame.

1 product

Schrijf een review
Je plaatst een review over: Grundfos SOLOLIFT2 vuilwaterpompunit WC-3, wit
loader
Bezig met laden...

check-circle Je hebt jouw review aangeboden ter goedkeuring.

Informatie

Art.nr fabrikant 97775315
Art.nr Badkamerwinkel.nl 40880090846
EAN 5710624187241
Merk Grundfos
Serie SOLOLIFT2
Categorie Vermaler

Bijlagen

Handleiding
document-download PDF - 7MB
Handleiding
document-download PDF - 3MB
Grundfos

Logo van het merk Grundfos

Over het merk Grundfos: Grundfos heeft uiteenlopende pompen voor allerlei toepassingen. Denk hierbij aan relevante kwaliteitsproducten die nodig zijn voor moderne watervoorzieningen zoals cv-ketels, pompen en onderdelen. Bekijk alle producten van het merk Grundfos.

Garanties Grundfos: 5 jaar garantie.

Contactgegevens Grundfos: GRUNDFOS Nederland B.V.- Veluwezoom 35- 1302 CA Almere - 088-4786336 - http://nl.grundfos.com/

Bezig met laden...