Klein toilet: inspiratie en tips voor een groots resultaat

Ben je van plan om eindelijk jouw toiletruimte aan te pakken? Of zit je op dit moment midden in een verbouwing? Je bent dagelijks te vinden op het toilet, dus je mag best wat aandacht besteden aan de inrichting van het kleinste kamertje in huis. Maar hoe kun je met weinig ruimte toch een mooi toilet realiseren? Wij geven je in deze blog graag de beste tips en tricks én de mooiste inspiratie.


Kies voor een hangend toilet

Als je een kleine toiletruimte hebt, is het beter om zo weinig mogelijk op de vloer te plaatsen. Dit doe je om de ruimte optisch groter te laten lijken. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een hangend toilet. Je ziet immers zoveel mogelijk van de vloer en dat geeft een ruimtelijk effect.

Om ruimte te besparen, combineer je het hangende toilet met een ondiep inbouwreservoir en een smalle bedieningsplaat. Hoewel het slechts gaat om enkele centimeters die je bespaart, kan dit in een kleine ruimte cruciaal zijn.

Je vindt op onze website verschillende hangende toiletpotten, verkort of niet verkort, van merken als Duravit, Villeroy & Boch en Geberit. Zo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit!


Besteed ook aandacht aan de tegels

De tegels zijn toch wel de basis van iedere ruimte en dat is voor het toilet niet anders. Het is dan ook verstandig om goed na te denken over de tegels in jouw toiletruimte. Wat de beste optie is, hangt af van de ruimte.

Je kunt het beste kiezen voor andere tegels op de vloer dan op de wand om contrast te creëren in de ruimte. Bovendien kun je met grote tegels het toilet groter laten lijken, omdat er minder voegen zijn.

Wil je het toilet graag breder laten lijken? Plaats dan de tegels horizontaal. Als je het toilet juist hoger wilt laten lijken, dan plaats je de tegels verticaal.

Tot slot kun je het beste kiezen voor lichte, glanzende tegels. Met lichte kleuren laat je de ruimte groter lijken en dat geldt ook voor lichtgekleurde tegels. Glanzende tegels reflecteren licht en ook dat laat de ruimte groter lijken. Kortom, je kunt alle kanten op met de tegels in jouw toilet!


Ga voor een compact fonteintje

Na ieder toiletgebruik is het wel zo prettig om je handen te wassen. De ruimte kan nog zo klein zijn, maar eigenlijk mag een fonteintje niet ontbreken.

Op onze website vind je verschillende fonteintjes in compacte formaten van merken als Differnz, INK® en LAUFEN. We hebben ook fonteinsets waarmee je in één koop klaar bent.

Om het geheel ruimtelijk te houden, raden we je aan om te kiezen voor een fonteintje in een lichte kleur. Lichte kleuren laten de ruimte immers groter lijken!


Houd de accessoires in één kleur

Als je een kleine toiletruimte hebt, is het belangrijk om de ruimte niet al te druk in te richten. Zelfs als je voor de basis alles hebt gedaan om de ruimte groter te laten lijken, kun je dit met accessoires te niet doen.

Het is te adviseren om te zorgen dat alle toilet accessoires bij elkaar passen en dezelfde kleur zijn. Zo creëer je één geheel en houd je de ruimte rustig.

Tegenwoordig bestaan er complete toilet accessoires sets. Hiermee ben je in één koop klaar én weet je zeker dat alles bij elkaar past. Natuurlijk kun je ook de accessoires los kopen in dezelfde kleur.

Merken als Regn en Hotbath maken al hun producten in dezelfde kleuren waardoor je jouw accessoires zelfs kunt matchen met het fonteinkraantje en de bedieningsplaat.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over het verbouwen van jouw toiletruimte? Wij hebben een blog geschreven over de kosten van een nieuw toilet. Handig om te weten voordat je inspiratie op gaat doen! Je kunt bij vragen natuurlijk ook terecht bij onze klantenservice.

Of breng een bezoek aan een van onze winkels voor een afspraak met één van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee en geven je handige tips en tricks om de kleine ruimte goed te benutten. Je vindt in onze winkels bovendien verschillende toiletopstellingen. Hier kun je inspiratie opdoen voor jouw kleine droom toilet!

Maak een afspraak

Bijpassende producten

Beste Koop New Beton vloer- en wandtegel 600x600 mm, greige
Te zien in de winkels
 • Type : Vloertegel
 • Glansgraad : Mat
 • Gerectificeerd : Ja
€ 35,00 per m2
€ 162,64
 • Draaibaar : Nee
 • Aantal haken : 1
 • Verdekte bevestiging : Ja
€ 29,00
Jos. Disi vloer- en wandtegel 600x600 mm, beige
Te zien in de winkels
 • Type : Vloertegel
 • Glansgraad : Mat
 • Gerectificeerd : Ja
€ 63,85 per m2
LAUFEN Basal rimless hangend toilet diepspoel met softclose toiletzitting, wit LAUFEN Basal rimless hangend toilet diepspoel met softclose toiletzitting, wit
Te zien in de winkels
Speciale prijs € 128,84 Normale prijs € 769,50
 • Kleur : Mat wit
 • Breedte : 600 mm
 • Diepte : 70 mm
€ 199,00