HSK Yenga handdoekradiator 500x1824 mm 638 W, grafiet-zwart - 8750180-173

Je kunt hier zien in welke winkel dit product te bekijken is. Het product is niet op voorraad om meteen mee te nemen. Natuurlijk kunnen we je wel helpen om het online te bestellen.

Winkels Te bekijken
Badkamerwinkel.nl - Wateringen (Den Haag) 's-Gravenzandseweg 32, 2291 PE Wateringen (Den Haag), Nederland
Badkamerwinkel.nl - Nieuwegein Laagraven 5A, 3439 LG Nieuwegein, Nederland
Badkamerwinkel.nl - Rotterdam Stadionweg 37B, 3077 AR Rotterdam, Nederland
Badkamerwinkel.nl - Amsterdam Daniël Goedkoopstraat 23, 1096 BD Amsterdam, Nederland
  € 1.183,41
€ 1.306,00
Jouw voordeel: 9%
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Bezorging op de door jouw gekozen dag
  • Minstens 2 jaar garantie op je product
  • Klanten beoordelen ons met een 8,7
  • 4 fysieke winkels

Beknopte specificaties

Warmteafgifte EN 442 20 graden 638 W
Hoogte 1824 mm
Vorm stralingsbuis Rechthoekig
Opstelling Verticaal
Stralingsbuis Horizontaal
Glansgraad Mat
Max. werkdruk 4 bar
Kleur Zwart
Waterinhoud 6.9 l
Geschikt voor vochtige ruimte Ja
Montagewijze Op wand

Productinformatie

Plus- en minpunten

  • Mat-zwarte designradiator: 50 cm breed en 182,4 cm hoog
  • Open indeling: handdoeken ophangen vanaf de zijkant
  • Handdoeken warmen snel op dankzij een warmte-afgifte van 638 Watt
  • Symmetrische opbouw: als linkse of rechtse radiator toepasbaar

Omschrijving

De Yenga designradiatoren van HSK hebben een chique uitstraling met rechthoekige verwarmingselementen. Een design met buizen in een rechthoekige vorm die het gemakkelijk maakt er handdoeken overheen te hangen. De buizen kunnen het beste worden beschreven als lamellen. De ruimte tussen de verschillende lamellen is ook zo dat de handdoeken er goed tussen passen. Zelfs de dikkere badhanddoeken. Aan de zijkant is de radiator 'open' en dus kunnen de handdoeken er gemakkelijk op worden geschoven. Ophangen en eraf halen gaat snel en gemakkelijk. De Yenga voorziet de badkamer van trendy design gecombineerd met functionaliteit. Een chique designradiator die voor een moderne uitstraling zorgt van de badkamer. De HSK Yenga bestaat al enige jaren en is daardoor een klassieker onder de designradiatoren van HSK. Een klassieker met een prijs: in 2014 heeft de Yenga zelfs een product award gewonnen.

Over de kop draaibaar, links en rechts aansluitbaar
Door de symmetrische opbouw van deze HSK designradiator kan de Yenga 'over de kop' worden gedraaid en is daardoor flexibel als linkse of rechtse variant.

Designradiator met warmte lamellen
De lamellen van de HSK Yenga zijn strak en hebben voldoende afstand van elkaar voor het gemakkelijk ophangen van de handdoeken. Door het strakke uiterlijk past deze verwarmingsradiator erg goed in een moderne, trendy badkamer. Niet alleen mooi maar ook heerlijk warm!

Bij de maat '600x1824 mm' van de HSK Yenga is het mogelijk een extra aansluitingsproduct te kopen (de 8760180-R). Met deze montageset is het mogelijk de radiator niet tegen de muur, maar als soort kamerscherm te plaatsen.

De bekroonde designradiator Yenga biedt design en functionaliteit voor de badkamer.  De Yenga is ook verkrijgbaar als praktische ruimteverdeler-variant. De Yenga staat dan als een soort kamerscherm haaks op de muur. De Yenga verdeelt de badkamer op deze manier in meerdere ruimtes. De lamellen staan dan open in de badkamer waardoor het nog comfortabeler is om de handdoeken over de warme lamellen te hangen.

Productie van HSK designradiatoren

De HSK designradiatoren (waaronder de Yenga) worden volgens strenge normen geproduceerd. Er worden vele stappen tijdens het productieproces gecontroleerd voordat de radiator mag worden verzonden. Vanuit het staal worden alle benodigde onderdelen geproduceerd en daar waar nodig aan elkaar gesoldeerd (met vele controles). In de volgende stap worden volgens Europese standaards getest op dichtheid (er mag geen lekkage plaatsvinden) en drukbestendigheid. Uiteraard vinden er ook tests m.b.t. de optische kwaliteit plaats. Als laatste stap wordt de laatste laag aangebracht op het verwarmingselement en verhardt de oven de laatste laag.

De Yenga is een duizendpoot

Dankzij de uitstekende kwaliteit van de verwarmingsbuizen verwarmt de Yenga zowel handdoeken als de badkamer gelijktijdig, zonder afbreuk te doen aan het verwarmingsvermogen. De strakke en chique uitstraling zorgt voor een eye-catcher in de badkamer. Tevens kan de Yenga 'over de kop' worden gedraaid en zowel links als rechts worden aangesloten. Met een extra aansluiting (alleen bij de maat 600x1824 mm) kan de Yenga ook als ruimteverdeler functioneren. Kortom: de Yenga is meer dan alleen een radiator.

Watt, werkdruk en aansluiting

Afhankelijk van de grootte van de badkamer heeft men een kleinere of een grotere radiator nodig. De Yenga is verkrijgbaar in de maten:
500 × 1186 mm: 600 Watt, vulvolume 4,4 liter
500 x 1824 mm: 900 Watt, vulvolume 6,9 liter
600 x 1186 mm: 600 Watt, vulvolume 5,0 liter
600 x 1824 mm: 900 Watt, vulvolume 7,8 liter + optionele montageset om de Yenga als ruimte verdelervariant te gebruiken

De maximale werkdruk is 4 bar. De Yenga wordt standaard geleverd met een middenaansluiting, die echter niet in het midden is geplaatst maar aan de zijkant. Zijn er andere verbingssets nodig? Die kan men er altijd bij bestellen zodat de designradiator bevestigd kan worden op de plek naar wens.

Aansluitsets (bestaande uit aansluitgarnituur en thermostaatkraan) zijn niet bij de levering inbegrepen. Het is wel mogelijk dat de elektrische staven ook direct meegeleverd worden in de HSK designradiator. Bestel alles direct zodat HSK de complete service organiseert. Thuis is het dan nog een kwestie van 'Plug and Play': eenvoudig de stekker in het stopcontact steken en genieten van de warmte in de badkamer. De radiator wordt gevuld met glycol en het passende elektrische element. Uiteraard worden er meerdere capaciteits- en druktests uitgevoerd om te checken of de radiator goed functioneert.

Geen aansluiting op centrale verwarming
Wil men de designradiator in de badkamer niet aansluiten op de centrale verwarming? Of is er in de badkamer geen centrale verwarming aanwezig? Dan kan er gebruik gemaakt worden van zogenaamde verwarmingsstaven die men in de daarvoor bestemde gaten kan steken. De staaf kan men in de radiator steken en daarna aansluiten op het stopcontact. Door de stroom wordt de radiator verwarmd. De radiator wordt gevuld met een mengsel van water en glycol wordt toegevoegd, omdat gylcol de radiator van binnen beschermt. Tevens heeft glycol een antivries-effect.

Kleuren en materiaal
De standaard beschikbare kleuren zijn wit en grafiet-zwart. Klassieke kleuren die bij elke badkamer passen. De kleuren van de designradiatoren stralen in de mooiste tonen, zetten accenten en tonen de radiator als decoratief woonelement, volledig naar wens. Ze zijn afgestemd op de nieuwste kleurentrends: harmonieus, decoratief en markant. Van klassiek wit, naar ebony, naar zandsteen naar opvallend zwart. 

Montage
De montage van de Yenga designradiator is mogelijk zonder vakkennis. Het is een kwestie van de beugels ter bevestiging aan de muur vastmaken en daarin de radiator ophangen. Bij de montage wordt een heldere montagehandleiding meegestuurd. Tevens worden schroeven en pluggen meegeleverd. Deze zijn geschikt om de radiator te bevestigen in beton en metselwerk. Als de muur een andere ondergrond heeft, is het advies bij een vakhandel na te vragen hoe langdurige stabiliteit gewaarborgd kan worden.

Garantie
HSK biedt 5 jaar kwaliteitsgarantie op designradiatoren.

Alle voordelen op een rijtje

- De HSK Yenga designradiator: Een chique radiator met een strak design in de vorm van lamellen die voor warmte zorgen. Een modern element in de badkamer!

- De Yenga is een klassieker en heeft al in 2014 een design award gewonnen.

- Yenga kleuren: keuze uit klassiek wit, grafiet-zwart, ebony en zandsteen. Klassieke kleuren die in elke badkamer passen.

- Vlakke radiator die compact is en niet te veel ruimte inneemt.

- De Yenga is zeer flexibel en kan 'op de kop' worden gedraaid, zodat de opening links of rechts zit. Zo kan men de Yenga ophangen, passend bij de entree van de douchecabine.

- De Yenga van HSK kan ook zo worden geplaatst dat de badkamer in 2 ruimtes wordt verdeeld. Een speciale extra aansluiting dient dan wel los bijbesteld te worden. Dit is alleen mogelijk bij de maat 600x1824 mm.

- De buizen van de Yenga hebben zoveel tussenruimte dat handdoeken en ook badhanddoeken gemakkelijk opgehangen kunnen worden.

-  HSK designradiatoren hebben een bijzondere goede kwaliteit vanwege een gedegen productieproces volgens Europese normen met veel extra controles. De Yenga is een kwalitatief hoogwaardig product waar men lang van kan genieten.

- Goede warmte-afgifte door de Yenga in de badkamer of in een eventuele andere ruimte in huis.

- Snelle montage, zonder speciaal gereedschap. Gedetailleerde montagehandleiding met daarin de montagestappen helder gevisualiseerd.

- Het is door het 10 mm verstelbereik mogelijk om oneffenheden aan de muur te corrigeren.

- Aansluiting op centrale verwarming is mogelijk, maar met elektrische staafelementen ook op stekker en stopcontact.

HSK: Made in Germany
De thuisbasis van HSK is het mooie natuurgebied van het Sauerland. HSK heeft zich hier van familiebedrijf tot een internationaal actief bedrijf ontwikkeld en is tegenwoordig een sterke partner in de sanitairbranche. HSK heeft voor elke badkamer passende producten. Van een douchecabine in een nis in een zeer kleine badkamer, tot een inloopdouche in een ruime oase: HSK heeft de oplossing. De medewerkers maken het verschil: zeer hoge motivatie en persoonlijke inzet in verkoop, techniek en productie zorgen voor een uitstekende service en tevreden klanten. HSK: hier kloppen concept, prijs en kwaliteit.

Aanbevolen alternatieven

Speciale prijs € 150,60 Normale prijs € 251,68
Speciale prijs € 179,00 Normale prijs € 303,23
Speciale prijs € 231,65 Normale prijs € 366,63
€ 295,00

Product reviews

Schrijf een review
Je plaatst een review over: HSK Yenga handdoekradiator 500x1824 mm 638 W, grafiet-zwart
Bezig met laden...

Je hebt jouw review aangeboden ter goedkeuring.

Specificaties

Kenmerken
Vorm stralingsbuis Rechthoekig
Diepte 94 mm
Opstelling Verticaal
Warmteafgifte EN 442 20 graden 638 W
Stralingsbuis Horizontaal
Lengte 500 mm
Hoogte 1824 mm
Glansgraad Mat
Max. werkdruk 4 bar
Kleur Zwart
Waterinhoud 6.9 l
Geschikt voor vochtige ruimte Ja
Montagewijze Op wand

Informatie

Art.nr fabrikant 8750180-173
Art.nr Badkamerwinkel.nl 40880086533
Merk HSK
Serie Yenga
Categorie Handdoekradiatoren
Bezig met laden...