Ensuite badkamer: het luxe hotelgevoel bij jou thuis

Stel je voor: je wordt wakker en kunt direct in bad of onder de douche in jouw ensuite badkamer. Dat zorgt voor het ultieme hotelgevoel als je het ons vraagt. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over een ensuite badkamer!


Wat is een ensuite badkamer?

Bij een ensuite badkamer zijn de slaapkamer en badkamer met elkaar verbonden. Je kunt er ook voor kiezen om de ensuite badkamer te combineren met de inloopkast.

Een en suite badkamer is op meerdere manieren te realiseren. Zo kun je kiezen voor een open badkamer waarbij het sanitair als het ware in de slaapkamer staat. Of je kiest ervoor om de badkamer (gedeeltelijk) af te scheiden van de slaapkamer of inloopkast.


Waar moet je rekening mee houden in de zoektocht naar een ensuite badkamer?

Het is allereerst belangrijk om te weten of de ruimte die je op het oog hebt geschikt is voor een ensuite badkamer. Er moeten natuurlijk leidingen getrokken kunnen worden om het sanitair aan te sluiten. Bovendien moet je, als je graag een bad zou willen, kiezen voor een vloer die het bad kan dragen.

Waar je ook rekening mee moet houden, is de ventilatie van de ruimte. Omdat de ruimte niet (volledig) is afgesloten, heb je kans dat je kleren, beddengoed en gordijnen vochtig worden. Dat zou ontzettend zonde zijn!

Het is daarom belangrijk om een goed ventilatiesysteem te installeren. Op onze website vind je verschillende types ventilatie, zoals badkamerventilatoren. Geen zorgen, deze ventilatoren zijn vaak klein én je kunt er in het ontwerp van de badkamer rekening mee houden waar je deze hangt. Zo zal de ventilator niet zomaar jouw badkamerstijl verstoren.

Naast goede ventilatie is het ook handig om het water van de douche goed weg te laten lopen om vochtproblemen te voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een van de stijlvolle douchegoten van merken als Easy Drain, Geberit of Sub. Deze zijn niet alleen functioneel, maar ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je er altijd een vindt die past bij jouw badkamer.

Tot slot is het belangrijk om na te denken over de privacy in de badkamer. In een badkamer zitten de ramen vaak wat hoger. Wanneer je het sanitair in de slaapkamer hebt, is er kans dat mensen goed naar binnen kunnen kijken. Dat terwijl je waarschijnlijk liever niet wil dat het douchegedeelte zichtbaar is vanaf buiten.

Dit kun je natuurlijk oplossen door de badkamer zo in te richten dat het sanitair niet voor het raam staat. Of je kiest voor een scheidingsmuur of vochtbestendige raambekleding.


Wat zijn de mogelijkheden in een ensuite badkamer?

Je kunt natuurlijk zo veel of weinig sanitair in jouw en suite badkamer zetten als je zelf wil. Wat er allemaal mogelijk is? Dat nemen we graag even met je door!


Een slaapkamer met vrijstaand bad

Geïnspireerd door een bubbelbad in een luxe hotelkamer zien we steeds vaker dat er gekozen wordt voor een vrijstaand bad in de slaapkamer. En als je daar voldoende ruimte voor hebt dan snappen wij die keuze heel goed!

Een vrijstaand bad met vrijstaande badkraan geeft een luxe en chique uitstraling aan iedere badkamer. Kies bijvoorbeeld een vrijstaand bad met vrijstaande kraan van het merk Regn. Deze kranen zijn beschikbaar in vijf verschillende kleuren. Zo past er altijd een bij jouw badkamerstijl, of dat nu industrieel, modern of juist uniek is.


Een slaapkamer met inloopdouche

Wil je liever geen bad maar juist direct uit bed in de inloopdouche kunnen stappen? Ook dat is mogelijk bij een ensuite badkamer.

Om één geheel te creëren kun je ervoor kiezen om de vloer van de slaapkamer door te trekken in de inloopdouche of om een douchevloer in dezelfde kleur of stijl te leggen.

Als je de douche wilt afscheiden van de slaapkamer, kun je dat doen met een glazen douchewand zodat je het open gevoel behoudt. Je kunt natuurlijk ook een muurtje plaatsen om zo iets meer privacy te creëren.


Een slaapkamer met complete badkamer

Je kunt de ensuite badkamer natuurlijk ook wat uitgebreider maken met bijvoorbeeld een wastafel, douche en/of bad en zelfs een toilet. Kies je voor deze optie, dan raden we wel aan om de badkamer af te scheiden van de slaapkamer of inloopkast.

Als je graag een open en ruimtelijk gevoel wilt, dan doe je dit het beste met schuifdeuren. Je verliest zo geen kostbare ruimte, omdat je niet te maken hebt met openslaande deuren. Zo houd je voldoende ruimte over voor het sanitair.

Of je kiest ervoor om de badkamer nog wat meer af te sluiten. Dit doe je met een wandje. Daar kun je meteen je wastafel in bouwen, je inloopdouche achter plaatsen of je back-to-wall bad tegenaan zetten.


Meer informatie

Wil je graag meer weten over een ensuite badkamer? Neem bij vragen vooral contact op met onze klantenservice. Of breng een bezoek aan een van onze winkels waar onze verkoopadviseurs je graag de beste tips en tricks geven. Natuurlijk kun je er ook inspiratie opdoen voor jouw droombadkamer!

Maak een afspraak