Ben je altijd helemaal op de hoogte van de laatste trends en wil je graag dat je badkamer het hoogtepunt van je huis is? Dan is een design badkamer echt iets voor jou!


Wat is een design badkamer?

Een design badkamer is een unieke en exclusieve badkamer, die luxe uitstraalt. De design badkamer is vaak ingericht met de laatste trends op het gebied van sanitair. Als je een uitgesproken stijl hebt, is dit de ideale manier om deze stijl tot uiting te laten komen. Als je een nieuwe badkamer gaat inrichten, kun je dit net zo goed meteen doen volgens de laatste trends. Het voordeel hiervan is dat de badkamer dan zeker nog jarenlang mee gaat!


Wat heb ik nodig voor een design badkamer?

Een design badkamer hoeft niet altijd alleen maar volgens de laatste trends te zijn. Je kunt een badkamer ook al design noemen als alles bij elkaar past en deze perfect gestyled is. Meestal is het een combinatie van de laatste trends en een luxe badkamer.

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar welk sanitair op dit moment in de moderne badkamers te zien is en welke stijl het beste bij je past. Op dit moment zien we onder andere veel zwart sanitair terug in de badkamer, maar ook houtlook en marmer. Creatief zijn met tegels is nieuw, alle kleuren en vormen zijn toegestaan. Lees ook deze blog eens om alle trends van 2020 te bekijken.


Zwart sanitair

Bij ons kun je verschillende zwarte producten vinden om van jouw badkamer een design badkamer te maken. Denk aan zwarte douchesets en zwarte douchewanden met een modern stalen frame waardoor de douchehoek er in één keer een stuk sfeervoller uitziet. Ook in de wc kun je deze stijl doortrekken met zwarte toiletpotten en zwarte bedieningspanelen. Maar ook voor zwarte wastafels, kranen en andere accessoires kun je bij ons terecht.


Een houtlook badkamer

Om een houtlook badkamer te creëren zijn er verschillende aanpassingen waarmee je de badkamer snel in een andere stijl omtovert. Door middel van tegels kun je het grootste verschil maken, bijvoorbeeld met een keramisch parket of visgraat tegels. Je kunt het vervolgens afmaken met houtlook accessoires zoals badplanken, planchetten en wasmanden.


Marmer in je badkamer

Marmer is ook een van de trends die we terugzien in design badkamers. Deze stijl kun je op verschillende manieren terug laten komen, bijvoorbeeld in de vorm van vloertegels. Maar marmer kan ook erg mooi zijn tegen de wand. Daarvoor zijn de RenoDeco-wandpanelen ideaal.

Naast tegels met een marmerlook, kun je bij ons ook andere marmerlook producten vinden, zoals fonteinsets, badmeubelsets en wastafelbladen.


Design kranen

Als je de stijl hebt uitgekozen voor in je nieuwe design badkamer, kun je de puntjes op de i zetten door hier de juiste kranen bij te zoeken. Een trend van dit moment zijn metallic kranen, denk hierbij aan kleuren als rosé goud, goud, brons en messing. Deze kleuren zijn erg mooi in combinatie met zwart sanitair of een marmerlook badkamer. Het mooiste is om de gewenste kleur door te trekken in alle kranen in je badkamer, zoals de douchekraan, badkraan én de wastafelkraan. Met deze kleuren zorg je voor een luxe uitstraling in je badkamer.


Vele vormen

Een andere trend voor de badkamer is de aandacht voor verschillende vormen. Bijvoorbeeld geometrische vormen, maar ook ronde vormen. Badmeubels kennen we voornamelijk met rechte hoeken, nu komen deze steeds meer terug met afgeronde hoeken. Dit is opvallend en straalt luxe uit. De spiegels worden steeds groter en opvallender. Hierbij is de ronde vorm erg populair. Denk aan spiegels met een zwarte rand of spiegels zonder rand met verlichting. Naast spiegelverlichting hebben de meeste luxe spiegels ook spiegelverwarming.


Tegels

Zoals eerder aangegeven, zijn we steeds creatiever met tegels. We zien Portugese tegels, tegels met reliëf(look) en ook de visgraat tegels komen steeds vaker terug. Wil je meer weten over de tegeltrends van het moment? Bekijk dan ook deze blog eens. Met de juiste tegels kun je de badkamer helemaal afmaken. Meer dan ooit is er aandacht voor tegels. Een badkamertegel mag gezien worden!