Wat te doen tegen kalkaanslag?

Kalkaanslag is een van de grote bedreigingen voor een mooie badkamer. Of het nou gaat om een slechter werkende kraan of kalkvlekken op de douchewand of tegels. Maar kalk hoeft geen probleem te zijn! Kalkaanslag ontstaat door het verdampen van het water waarna de kalk zich aan de materialen hecht. Dat kan problemen opleveren voor kranen en douchekoppen of lelijke vlekken achter laten op tegels en de douchewand.


Verkalkte kraan

Een verkalkte kraan zorgt voor minder water uit de kraan. Ook kan het er voor zorgen dat de waterstraal alle kanten op spuit. Demonteer de kop van de kraan en leg deze een nachtje in schoonmaakazijn of allesreiniger. Daarna is de grootste kalkblokkade verdwenen en is door regelmatig schoonmaken problemen in het vervolg te voorkomen.


Kalkproblemen douchekop

Kalkproblemen douchekop

Bij het douchen verlaat het water de douchekop via rubberen sproeimondjes. De kalk hecht zich moeilijk aan deze rubberen sproeimondjes en als er over deze sproeimondjes gewreven wordt dan breekt de kalk en kan het eenvoudig worden verwijderd. Een goede poetsbeurt met een allesreiniger doet de rest!


Kalkvlekken tegels/douchewand

Een lelijke gele gloed over de tegels van de badkamer? Of van die vervelende vlekken op de glazen douchewand? Deze problemen zijn eenvoudig te voorkomen. Door na elke douchebeurt de muren en de douchewand droog te maken en regelmatig met allesreiniger schoon te poetsen, is het probleem makkelijk te verhelpen.


Kalkproblemen voorkomen

 

Kalkproblemen voorkomen

Kalkproblemen ontstaan vooral in gebieden met zogenaamd ‘hard water’. Dit is de aanduiding voor water met een hogere kalkwaarde. Door het aanbrengen van een waterontharder is het probleem met kalkaanslag redelijk eenvoudig te verhelpen. Door het aanbrengen van een dergelijk apparaatje in de watertoevoer in huis wordt de kalkwaarde in het water verlaagd en zullen kalkproblemen tot het problemen behoren. Iets wat ook de levensduur van de wasmachine en de vaatwasser zal verlengen.


J

Geen begrippen

XYZ

Geen begrippen