Wat is PEI-waarde?

Elke keramische tegel heeft een PEI-waarde, ook wel slijtgroep of slijtklasse genoemd.

De PEI-waarde van een tegel geeft eigenlijk de bestendigheid van krassend vuil aan. Zit er zand of een steentje onder de schoen, dan kan dit krassen veroorzaken op een vloertegel. De PEI-waarde geeft dan aan in hoeverre de tegel wel of niet krasbestendig is.

Hoe hoger de waarde is, hoe beter deze bestand is tegen krassend vuil en de mate van beloop. De PEI-waarde van een tegel is onderverdeeld in 5 klassen oplopend van de lichtste klasse naar de sterkste klasse.

Wat is PEI-waarde?

 

PEI-waardes

PEI-1: Tegels met deze slijtklasse worden vaak toegepast in badkamers en slaapkamers. Krasvorming is mogelijk indien krassend vuil en/of hard schoeisel aanwezig is.

PEI-2: Deze slijtklasse is geschikt voor rustig en normaal gebruik. Toepasbaar in ruimtes waar niet veel krassend vuil aanwezig is, of welke gebruikt wordt zonder schoenen. Zijn er ingangen van buitenaf, zoals een keuken en/of hal dan is het beter om een tegel te kiezen met een hogere PEI-waarde.

PEI-3: Deze slijtklasse kan krassend vuil aan in normaal mate. De tegels met PEI-waarde 3 kunnen dus goed ingezet worden in kamers die bereikbaar zijn vanaf buiten zoals de hal en/of keuken.

PEI-4: Dit is een sterke slijtklasse, bestand tegen zwaardere omstandigheden, beloop en krassend vuil. Toepasbaar in ruimtes met ingangen van buitenaf, maar ook geschikt voor winkels en restaurants.

PEI-5: Deze slijtklasse is de sterkste in de waarde verdeling. Tegels in deze klasse zijn geschikt voor zeer intensief gebruik, bestand tegen veel krassend vuil en beloop. Klasse PEI-5 tegels kunnen goed buiten worden gebruikt, zoals bij een terras, omdat deze tegels ook vorstbestendig zijn.

Dus langer genieten van een mooie tegels? Kijk dan goed naar de PEI-waarde.


J

Geen begrippen

XYZ

Geen begrippen