Bedieningsmogelijkheden

Een toilet kan met verschillende bedieningsmogelijkheden door worden gespoeld. Er is keuze uit drie verschillende manieren om de spoeling te starten. Hieronder leggen we uit welke dat zijn en vertellen we hoe ze werken.


1. Sensor

Een keuze voor een sensor, is een keuze voor een automatische spoeling. Dankzij de sensor-bedieningsplaat vindt er automatisch een spoeling plaats bij bediening van veraf (45 tot 55 cm afstand). De sensor-bedieningsplaat kan ook handmatig gebruiken door de hand op een kleine afstand (ongeveer 3 cm) voor de sensor te houden.

Sensorbediening

2. Frontbediening

De frontbediening is een bediening waarmee met de hand een knop wordt indrukt om de spoeling te starten. Hierbij is er keuze uit een bedieningsplaat met 1 knop of een bedieningsplaat met 2 knoppen. Bij de bedieningsplaat met 1 knop is er alleen de mogelijkheid voor een spoel/stop-programma.

Frontbediening 1knops

De bedieningsplaten met 2 knoppen hebben naast het spoel/stop programma ook de mogelijkheid om voor een kleine of grote spoeling te kiezen. Een bedieningspaneel met twee drukknoppen is de meest milieuvriendelijke manier om met het spoelwater van het toilet of urinoir om te gaan.

Frontbediening 2knops

3. Knop/Greep

Dit is de langst bestaande manier om de spoeling in werking te brengen. Om de spoeling te starten moet een knop worden ingedrukt of aan een touw getrokken worden.

Traditionele bediening


J

Geen begrippen

XYZ

Geen begrippen