Wat is een buissifon?

Er zijn veel verschillende soorten sifons, waaronder een bekersifon en buissifon.

Wat doet een sifon?

Een sifon is te vinden onder een wastafel, een toilet, een bad of een douche en zorgt ervoor dat nare luchtjes niet uit het riool naar boven kunnen komen.

Hoe werkt de buissifon?

Als de kraan bij de wastafel of fontein gebruikt wordt, stroomt het water door de hele sifon en komt het water in de afvoer terecht. Na gebruik van de kraan blijft er in de hals (met p- of s-vorm) een laagje water staan. Dit werkt eigenlijk als een geurslot.


Welke sifon wordt het?

De keuze van de sigon hangt af van de wensen en natuurlijk de mogelijkheden.

Bij een badmeubel wordt vaak gekozen voor een ruimtebesparende buisifon. Ook in de keuken onder de spoelbak, afhankelijk van de hoeveelheid water die er doorheen gaat en de plaats van de aansluiting wordt hier vaak gekozen voor een buissifon. Dit kan een p-vorm, s-vorm of een universele buissifon zijn. De universele buissifon is buigzaam en kan zowel in een p-vorm als s-vorm geplaatst worden.

Wanneer een sifon in het zicht zit, zoals bij een fontein in het toilet, wordt er gekozen voor een bekersifon. Dit zijn vaak moderne sifons gemaakt van metaal, wat een sterkere uitvoering is en deze zijn in veel trendy kleuren verkrijgbaar.


J

Geen begrippen

XYZ

Geen begrippen