Wat is een klikwaste?

Met de waste wordt de bediening bedoeld van de afvoerplug om de wastafel af te sluiten zodat het water in de wastafel blijft. Deze bediening is meestal achter de kraan aangebracht: dat is de kraan met waste, ook wel trekwaste genoemd. Maar er zijn ook kranen zonder waste. Als de wastafel dan alsnog afsluitbaar moet zijn, is de klikwaste de uitkomst. Door te drukken op de afvloerplug is de afvoerplug eenvoudig te openen of sluit. Een klikwaste wordt ook wel push-up waste, push-open of pop-up waste genoemd.

Wat is een klikwaste?

Handig in gebruik

De klikwaste is eenvoudig in gebruik. Met één druk op de waste wordt de wasbak af te sluiten en te vullen met water. Wanneer het water weer weg moet lopen dan is opnieuw een druk op de waste voldoende. Een simpele druk op de klikwaste zorgt dus voor het openen of juist sluiten van de waste.


Beschikbaar in verschillende kleuren

Afvoerpluggen, en zo ook de klikwaste, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast het veelvoorkomende chroom, is er keuze uit vele kleuren zoals zwart, wit, geborsteld nikkel, goud en nog veel meer.


J

Geen begrippen

XYZ

Geen begrippen