Wat is veiligheidsglas?

Het type glas dat voor douchedeuren en douchewanden wordt gebruikt wordt ook wel veiligheidsglas genoemd.


Kenmerken van veiligheidsglas

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen verschillende soorten veiligheidsglas: gehard en gelaagd glas.

Voor de douche wordt vaak gehard veiligheidsglas gebruikt. Dit type glas krijgt een thermische behandeling. Eerst wordt het verwarmd tot meer dan 600°C om het vervolgens gecontroleerd af te laten koelen. Het glas is op die manier vijf keer sterker dan gewoon glas én het is ook nog eens veilig.

De naam veiligheidsglas is er namelijk niet voor niks, het is een stuk lastiger te breken dan gewoon glas. Het is zelfs haast onmogelijk, maar mocht het toch breken dan breekt het glas in duizend stukjes waardoor de kans op ernstige snijwonden of ander ernstig letsel minimaal is.

Er ontstaan namelijk geen grote scherven of scherpe stukken waar je jezelf aan verwondt, maar de stukjes glas zijn ontzettend klein. Je kunt je kinderen of zelfs huisdieren dus onbezorgd op de badkamer laten zonder dat je bang hoeft te zijn dat zij zich verwonden aan het glas. Iedereen stoot zich tenslotte wel eens tegen een douchewand of douchedeur, maar dat is dankzij het veiligheidsglas geen enkel probleem.

Douchedeur

Voordelen van veiligheidsglas

  • Als het glas breekt, dan breekt het uiteen in duizend stukjes. Dat zorgt ervoor dat de kans op lichamelijk letsel klein is;

  • Het glas is ontzettend flexibel;

  • Je kunt onmogelijk snijden of boren in het glas;

  • Veiligheid gegarandeerd, ook voor de kinderen;

  • Het glas is ontzettend stevig en tot vijf keer sterker dan gewoon glas.

Douchewand

Bij welke producten vind je veiligheidsglas?

Naast een glazen douchewand of glazen douchedeur vind je in de badkamer nog meer toepassingen van het glas. Denk hierbij aan douchecabines en planchetten.

Douchedeur
Douchecabine
Douchewand
Planchet

J

Geen begrippen

XYZ

Geen begrippen